Hirdetés
. Hirdetés

A Twitter-hack miatt nem kell eladni a tech-részvényeket

|

Noha a mikroblog történetének egyik legnagyobb hacker-botrányán van túl, ez nem sodorja a tönk szélére a vállalatot a tőzsdén. Pedig az első pillanatokban úgy tűnt, nagy baj lesz.

Hirdetés

Az egész világsajtó attól volt hangos, hogy hackereknek több ismert közszereplő, politikus és cég Twitter-fiókjához sikerült hozzájutniuk, azokon keresztül pedig bitcoint csaltak ki gyanútlan felhasználókból. A sztorit mi is megírtuk rögtön az ügy kipattanása után, ha valaki véletlenül lemaradt volna, itt találja az első cikkünket az esetről. Mostanra kiderült, hogy nem technológiai bravúr vagy biztonsági rés segített feltörni a fiókokat, hanem egész egyszerűen sikerült megtéveszteni vagy megkenni valakit a cég belső köreiből. Az biztos, hogy a vállalat nem fogja pirosbetűs ünnepként feljegyezni az elmúlt napot, és az első pillanatokban a tőzsdén is zuhanórepülésbe kezdtek a cég papírjai. Mostanra azonban normalizálódott a helyzet és a szakértők is úgy vélik, hogy nem érdemes azonnal megszabadulni minden Twitter-részvénytől.

Hirdetés

A botrány következtében már csütörtök reggel elkezdett zuhanni a cég részvényeinek értéke, ez végül öt százalékos mínusznál állt meg, viszont akiknek Twitter-értékpapírokban pihen a pénze, annak jó hír, hogy ezt a veszteséget már délutánra sikerült szinte teljes egészében ledolgozni. A legtöbb pénzügyi elemző úgy gondolja, hogy egyetlen ilyen botrány következtében még egyáltalán nem érdemes vadul eladni a részvényeinket, pláne nem a tech-vállalatok esetében.

A tőzsdei szakemberek szinte mind egyetértenek abban, hogy a koronavírus ideje alatt egyedül ezek a cégek jelenthetnek biztos befektetést, hiszen a Twitter, a Facebook, a Netflix, a Microsoft vagy éppen a Google sikere éppenséggel növekszik. Nem csoda: a COVID-19 miatt, ahogy az emberek többsége karanténba kényszerül, vagy hirtelen megszűnik a való életben folytatott szociális élete, megnő a kereslet a szolgáltatásaikra.

Az idei pénzügyi év második felére a Twitter mostani apró visszaesése valószínűleg annyit jelent majd mint a tavalyi hó, hiszen a részvény-árfolyamai még a botrány ellenére is sokkal nagyobb biztonságban vannak, mint egy a gazdaság bármely más szegmensében működő cégnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.