Hirdetés
. Hirdetés

A vállalatok elkezdenek éghajlatbiztos helyekre költözni

|

Magyarországon még nem érezzük a közvetlen figyelmeztető jeleket, pedig a szárazság, az elsivatagosodás és a vízhiány nagyon is reális veszély.

Hirdetés

A világjárvány jelentősen megváltoztatta a vállalati ingatlanpiacot, de az éghajlatváltozás még nagyobb hatással lehet rá. Az Egyesült Államokban - ahol a hurrikánok, tornádók, téli viharok - nagyobb károkat okoznak, a folyamat gyorsabb lesz, de Európában is várhatóan megjelenik és tartós lesz ez az ingatlanpiaci tendencia.

Magyarországon még nem érezzük a közvetlen figyelmeztető jeleket, pedig a szárazság, az elsivatagosodás és a vízhiány nagyon is reális veszély az ország egyes területein, amely hosszabb távon hatással lehet az üzleti és ingatlanberuházási döntésekre.

Hirdetés

Az Axios szerint az USA-ban azonban máris több cég kezd helyszínt változtatni, áthelyezni a központját vagy új ingatlanokat vásárol olyan területeken, amelyekről úgy véli, hogy elszigeteltek az éghajlatváltozás hatásaitól. Ez viszont azt jelenti, hogy néhány olyan helyszínről, amely évek óta ikonikus vállalkozásoknak adott otthont, azok elköltöznek - írja a WebProNews.

Például a Hewlett Packard Enterprise a hurrikánoknak kitett Houstonból a texasi Springbe költözik, miután 2016-ban és 2017-ben árvíz sújtotta. A Spirit Airlines szintén egy kampuszt hoz létre a floridai Orlandóban, Miramar-i telephelyének kiegészítéseként. Az új helyszín nem csak kevésbé lesz érzékeny a hurrikánokra, de az Axios szerint az új kampuszt kifejezetten úgy építik, hogy ellenálljon az esetleges hurrikánoknak.

Mivel a tudósok arra figyelmeztetnek, hogy az éghajlatváltozás számos hatása már elkerülhetetlen, biztosra vehető, hogy a klímaváltozás egyre nagyobb szerepet fog játszani a vállalati döntéshozatali folyamatban. Míg a tengerparti területek számára ez jelentős költségekkel járhat, a belvárosi helyszíneken ingatlanboom várható, mivel a vállalatok a szárazföld belsejébe költöznek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.