Hirdetés
. Hirdetés

A válság ellenére a tavalyinál jobb évet vár az MHM Computer

|

A kedvez?tlen gazdasági folyamatok dacára idén is nyereséget vár az MHM Computer Hungária Kft. Az adattárolási eszközök értékesítésével és szolgáltatásával foglalkozó cég ügyvezet? igazgatója 2009-ben mintegy 1,5 milliárd forintos árbevétellel számol.

Hirdetés

Ahogy szinte minden gazdasági ágazatban, a válság az MHM-nél is megrendelések csökkenését hozta idén: a vállalatok IT-re fordított kiadásai esetenként több mint 50 százalékkal estek tavalyhoz képest. A cég megrendelései azonban a tavalyi szinten maradtak köszönhetően az új partneri körnek - jelezte Lyócsa István. A banki és távközlési szegmensben továbbra is nagy az igény a cég termékeire és szolgáltatásaira. E két ágazat adja az MHM bevételének mintegy 70 százalékát. A hozzáadott értéket képzett szakemberekkel növeli a vállalat: ahogy Lyócsa István fogalmaz az egyéb személyi átalakítások után a kereskedelemben er?sítenek idén.

A szakember szerint az IT szegmensben már jóval korábban, 2001-ben kezdődött egyfajta dekonjunktúra. Azelőtt sok vállalat fordított jelentős összeget informatikai rendszerekre, ám ma már mindenki jóval megfontoltabb, s ez nem pusztán a válság hatása. A legtöbben eltolják beruházásaikat, és csak a halaszthatatlan teendőkre adnak ki pénzt.

A költségtakarékosság a másik oldalon megrendeléseket is hoz: az informatika nyitott olyan projektekre, ahol effektív "Cash-out" csökkenést lehet azonnal elérni, a "Green IT" az energiaárak folyamatos emelkedése miatt egyre fontosabb szerepet kap, sokan keresik a kisebb energiafelhasználású, alapterületű eszközöket.

Ezenkívül egyre fontosabb a cégeknek, hogyan tudják alkalmazásaikat konszolidáltabb szerver, és tároló parkkal megoldani. A legújabb technológiák - a virtualizáció, deduplikáció, az IT infrastruktúrák optimálisabb, rugalmasabb, biztonságosabb felhasználását teszik lehetővé - tette hozzá Lyócsa István.

Az IT piacon a jelenlegi kilátások szerint sem várható jelentősebb fellendülés - állítja az ügyvezet? igazgató, aki ennek ellenére 2010 közel 1,8 milliárd forintos árbevételt tűzött ki célul. Erősíteni szeretnénk a kapcsolatot a meglévő beszállítóinkkal és megrendelőinkkel. Ehhez fontos, hogy tartsuk azt a szakmai színvonalat, amiért mellettünk döntöttek" - húzta alá Lyócsa István.

Az MHM Computer Hungária Kft. a számítástechnikai rendszerek adattárolással kapcsolatos problémáinak megoldására koncentrál, úgymint adatkezelés, adatmentés, gyors adathozzáférés biztosítása, és elsősorban az adatok elvesztésével, megsemmisülésével szembeni védelem. A cseh MHM Computer a.s. tulajdonában álló MHM Computer Hungária Kft. 1996 óta működik Magyarországon. A vállalat hazánkon kívül Csehországban és Szlovákiában működik, de jelentős megrendeléseket teljesítenek Lengyelországban és Romániában, valamint tanácsadói tevékenységüknek köszönhetően projektek valósultak meg Genf, és az USA Nevada-ban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.