Hirdetés
. Hirdetés

A vártnál gyengébb pénzügyi adatokat közölt a Yahoo

|

A Wall Street előrejelzésénél rosszabbul teljesített a Yahoo, akár a nyereséget, akár a bevételeket nézzük.

Hirdetés

A nemrég közzétett adatok a 2005. december 31-én zárult utolsó negyedévre vonatkoznak, viszont nem egyértelműen jelentik azt, hogy bajban lenne a keresővállalat.

A webes óriásvállalat 39%-os növekedéssel 1,501 milliárd dollár bevételre, és 683 milló dollár nettó nyereségre tett szert, ami a tavalyi 373 millióhoz képest igen szép teljesítmény. Nem számítva azokat a pénzeket, amelyeket olyan cégek beolvasztására költött, amelyek az online hirdetések hálózatának kiépítését segítették elő, a bevétel akkor is 36%-kal több (1,068 milliárd dollár) a tavalyi adatokhoz képest. Ezeket beszámítva már meg is felelnek az előre jósolt eredményeknek.

Az adózás előtti nyereség 247 millió dollárra rúgott. Ez is igen nagy növekedésnek számít a tavalyi 187 millióhoz képest. Ám erre szükségük is van, hiszen a konkurrens Google még ennél is nagyobb mértékben növekszik és bővül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.