Hirdetés
. Hirdetés

A világ legnagyobb Bitcoin tőzsdéje 200 millió dollárt fektet a Forbes kiadóba

|

A Binance befektetése tükrözi a kriptopénz szektor növekvő befolyását.

Hirdetés

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance 200 millió dolláros fektet a Forbes magazin- és digitális kiadóba, s ezzel a 104 éves médiacég két legnagyobb tulajdonosának egyikévé válik.

A CNBC szerint a stratégiai befektetéssel a Binance két helyet is kap a kilenc teljes igazgatósági pozícióból. Ez része a kiadó azon tervének, hogy egyesüljön egy tőzsdén jegyzett SPAC-kel (speciális célú felvásárlási társasággal), a Magnum Opus Acquisition Limiteddel. A SPAC egyesülést követően a Forbes megjelenik a New York-i tőzsdén. (Aki követni akarja, az FBRS jelöléssel keresse a bevezetése után.)

Hirdetés

"A Binance Forbesba történő befektetésével mostantól a világ vezető kriptotőzsdéjének és a világ egyik legsikeresebb blokklánc-innovátorának tapasztalata, hálózata és erőforrásai állnak rendelkezésünkre" - mondta Mike Ferdele, a Forbes vezérigazgatója a bejelentést kísérő nyilatkozatban.

A Forbes "globális médiavállalkozásként jellemzi magát, amely az üzleti életre, befektetésre, technológiára, vállalkozói szellemre, vezetésre és életmódra összpontosít". A kiadó többek között arról ismert, hogy összeállítja a világ milliárdosainak rangsorát, amelyre a Binance vezérigazgatója, Changpeng "CZ" Zhao még nem került fel. Ez azért érdekes, mert a rivális Bloomberg Index 96 milliárd dollárra becsüli CZ vagyonát.

A Binance befektetése tükrözi a kriptopénz szektor növekvő befolyását, amely milliókat költött lobbizásra, sportszponzorációra és felvásárlásokra. Az M&A lépések egyre inkább a kriptopénzek szűk határain kívülre is kiterjednek. A múlt hónapban jelentették be például, hogy a BitMEX kriptotőzsde a Bankhaus von der Heydt, Németország egyik legrégebbi bankjának felvásárlását tervezi - írja a Decrypt portál.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.