Hirdetés
. Hirdetés

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje nem hajlandó blokkolni az orosz számlákat

|

Egy ilyen lépés ellentmondana annak, amiért a kriptovaluták léteznek.

Hirdetés

A Binance kriptopénz-tőzsde elutasította az orosz felhasználók számláinak "befagyasztását", annak ellenére, hogy Ukrajnából érkeztek kérések, ahol az orosz csapatok jelenleg katonai műveletet hajtanak végre.

"Nem fogjuk egyoldalúan befagyasztani több millió ártatlan felhasználó számláját" - mondta a Binance szóvivője a CNBC-nek. 

Hirdetés

"A kripto arra hivatott, hogy nagyobb pénzügyi szabadságot biztosítson az embereknek szerte a világon. Ha egyoldalúan úgy döntenénk, hogy betiltjuk az emberek kriptóhoz való hozzáférését, az szembemenne azzal, amiért a kriptó létezik" - tette hozzá.

A platform képviselője ugyanakkor megjegyezte, hogy a Binance "fellép azokkal szemben, akik ellen szankciókat vezettek be, miközben minimalizálja az ártatlan felhasználókra gyakorolt hatást".

A nyilatkozatok azután hangzottak el, hogy Mykhailo Fedorov ukrán miniszterelnök-helyettes vasárnap felszólította a nagyobb kriptotőzsdéket, hogy fagyasszák be az orosz és fehérorosz politikusok számláit, és "szabotálják" az egyszerű felhasználók számláit.

Ettől függetlenül Jesse Powell, egy másik nagy kriptoplatform, a Kraken vezérigazgatója a Twitteren közölte, hogy cége "nem tudja befagyasztani orosz ügyfeleink számláit anélkül, hogy erre törvényi kötelezettsége lenne".

Oroszországot átfogó szankciókkal sújtja az USA, az EU és több más ország a múlt héten indított háború miatt. Miközben Oroszország szerint a hadművelet célja, hogy békét teremtsen a Donbasz térségében és megszabadítsa Ukrajnát a szélsőséges elemektől, számos nyugati állam "indokolatlan" agresszióval vádolja Moszkvát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.