Hirdetés
. Hirdetés

A világ tudása

|

Mostantól weboldalon is elérhető a Britannica Hungarica Világenciklopédia teljes tartalma, előfizetéses alapon.

Hirdetés

Az eddig könyvben, CD-n és DVD-n forgalmazott Britannica Hungarica Világenciklopédia ezentúl az interneten is elérhető lesz, a www.vilagtudasa.hu weboldalon. A weboldalon az eddig megjelent 18+1 kötet érhető el, az online szócikkeket azonban sokkal gyakrabban frissítik. A Leopárd Software Kft. által fejlesztett szerkesztőségi rendszer sajátosságai miatt a változások egy óra alatt az éles rendszerbe kerülhetnek. A Leopárd Software munkatársai egy olyan alkalmazást fejlesztettek ki, ami a PageMaker tördelőszoftverből informatikai szempontból hasznosítható adatot nyernek ki. Az egyes szócikkek összekapcsolásában a mesterséges intelligencia is segít.

A 76 ezer címszót, több mint 140 millió karaktert tartalmazó adatbázist 12 dedikált szerveren helyezték el, a multimédiás tartalmakat (kép, videó, táblázatok) külön szerverek szolgálnak ki. A szervereket adatparkban helyezték el, a dedikált sávszélesség 1Gb/s.

A www.vilagtudasa.hu weboldalon lévő adatmennyiség évi előfizetési díjért érhető el, ami bevezető áron 9900 ft. A weboldalon eseti hozzáférés vásárolható, 10 szócikket vagy 10 órás hozzáférést vásárolhatunk. Korlátozott mértékben 300 karakter ingyen látható majd minden szócikkből. A szócikkeket a regisztrált előfizetők belinkelhetik weboldalukra, ezt a rákattintó, nem előfizetők is megnézhetik. A weboldalon ugyancsak ingyenesen elérhető a legutóbb megnézett szócikkek., így például a Britannica Hungarica: számítástechnika szócikk.

A kiadó Lexikon Kiadó és Terjesztő Kft. szerint egyébként azért választották www.vilagtudasa.hu oldalt az enciklopédia weboldalának, mert a Britannica Hungarica nevet gyakran elírják a felhasználók.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.