Hirdetés
. Hirdetés

A világmárkák az Instagramon nyomulnak

|

A világ legértékesebb kereskedelmi márkáit felsoroló Interbrand 100-as listán megtalálható cégek saját oldalai sorban elérhetővé válnak a leggyorsabban növekedő fotómegosztó szolgáltatáson, az Instagramon.

Hirdetés

A Simply Measured piackutató cég friss tanulmánya szerint – amely egy Instagramra fejlesztett elemzőeszköz segítségével készült – a legfontosabb kereskedelmi márkák mintegy 40 százaléka megjelent az okostelefonokon működő fotómegosztó szolgáltatáson. A vizsgálat elsősorban azt igyekezett felmérni, hogy a cégek hogyan használják fel a szolgáltatást kereskedelmi céljaik érdekében.

A top márkák megjelenése a Facebookon 98, a Twitteren 94 százalékos a Simply Measured szerint, míg a 2010 októberében indított Instagram 2011-ben 15 millió, idén már 80 millió felhasználója hamarosan ezekhez hasonlóan vonzó lesz a nagy brandek számára. Előrejelzések szerint a szolgáltatás októberre eléri a 100 millió felhasználót, amire a Facebooknak négy évre volt szüksége, a Twitternek pedig ötre.

Adam Schoenfeld, a Simply Measured vezérigazgatója szerint az agresszív növekedés komoly marketinglehetőségeket tartogat, amelyeket a vezető márkák komolyan is vesznek. A topmárkák közül 17-nek már több mint 10 ezer követője van. Az MTV-nek, amely a legnagyobb brandnek számít az Instagramon 813 ezer követője van, míg utána a Starbucks 758 ezerrel következik. De tömegek kíváncsiak a Burberry, a Nike, a GE, a Gucci, a McDonald's és a Coca-Cola tartalmaira is. A brandek elég aktívak, s a 25 százalék hetente legalább egy új fotót tesz közzé. A leggyakrabban a luxusmárkák – köztük a Tiffany, az Audi, a Hermes, a Gucci, a Mercedes-Benz, a BMW és az Armani – frissítik tartalmaikat

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.