Hirdetés
. Hirdetés

A Western Digital letarolja a HDD-piacot

|

A Hitachi felvásárlásával óriási előnyre tesz majd szert a Western Digital.

Hirdetés

A tegnapi napon számoltunk be róla, hogy a világelsővé előlépett Western Digital óriási üzletbe vágja fejszéjét, és összesen 4,3 milliárd dollárért a Hitachi teljes HDD-üzletágát felvásárolja. Elemzők szerint a lépéssel a WD nem csak megtartja előnyét az ősi rivális Seagate-tel szemben, hanem egyenesen letarolja a piacot.

 

Az iSuppli jelentése szerint érdemes arra kitérni, hogy a Hitachi a fogyasztói és az üzleti piacon egyaránt igen aktívan tevékenykedett, SATA és SAS interfészű merevlemezekkel egyaránt. Eközben az üzleti szegmensből gyakorlatilag hiányzott a Western Digital. Az iSuppli kiemelte, hogy a HDD-piacon belül az üzleti szektor adja a jelentős táptalajt a gyártóknak.

 

A Hitachi GST felvásárlásával a Western Digital nem csupán egy 1,8 százalékos előnyt tartogat majd a Seagate-tel szemben. A Hitachinak hála a WD a fogyasztói és az üzleti szektort is képes lesz teljes egészében lefedni, a szükséges technológiákkal, a megfelelő termékpalettával és kiváló szakmai tapasztalattal.

 

A legutóbbi adatok alapján számítva ez 49,6 százalékos részesedéshez vezethet, ami azt jelenti, hogy a WD gyakorlatilag letarolja a HDD-piacot, ugyanis az 1,8 százalékos előnye a második Seagate-tel szemben 20,2 százalékra nő.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.