Hirdetés
. Hirdetés

Acronis Storage szoftvervezérelt tárolóplatform szolgáltatóknak és vállalatoknak

|

Az Acronis, az adatok és rendszerek biztonsági mentését és visszaállítását szolgáló, felhő alapú és hibrid megoldások vezető szállítója bejelentette az Acronis Storage szoftvervezérelt tárolóplatform megjelenését, amely a világon elsőként blockchain-alapú adathitelesítést, valamint univerzális fájl-, tömb- és objektum-támogatást kínál.

Hirdetés

A digitalizálódó világban a létrehozott adatok értéke egyre nagyobb az üzleti és a magánéletben is, ami nyomást gyakorol a szolgáltatókra, akik az ügyfelek szervereiken tárolt adatainak integritásáért, biztonságáért és hitelességéért felelnek.

Az Acronis Storage megoldást ad erre a problémára, ami a szolgáltatóknak kiváló lehetőség. A platform új kiadása polcról levehető eszközökből kialakított, heterogén hardverkörnyezetre szabott. Gyors, univerzális, biztonságos, könnyen kezelhető, skálázható, költséghatékony szoftvervezérelt tárolóplatformként az Acronis CloudRAID™, valamint a blockchainnel integrált Acronis Notary™ megoldás segítségével hitelesít, a tömb-, fájl- és objektum-típusú munkamennyiséget egységesen, könnyen elérhető hardveren végzi el.

Az Acronis Hybrid Cloud architektúrára épülő és az Acronis Backup, Disaster Recovery, valamint az Acronis Files Cloud és Monitoring megoldásokat is tartalmazó Acronis Storage ezzel a bejelentéssel kiteljesíti a szolgáltatóknak kínált termékkört, hogy ügyfeleik igényeit a leghatékonyabban lefedhessék.

A szoftvervezérelt tárolómegoldások piaca 2016 és 2021 között 4,72 milliárd dollárról 22,56 milliárdra fog nőni, ami 36,7 százalékos évi átlagos bővülésnek felel meg.* A dinamikus növekedés egyrészt a szoftvervezérelt tárolás a hagyományos tárolórendszerekkel szembeni előnyeinek, másrészt a költségoptimalizálás és a könnyen menedzselhető megoldások iránti igénynek lesz köszönhető. 

Elsőség, gyorsaság és innováció
Idén az Acronis hosszú távú, partneri együttműködésre lépett a Scuderia Toro Rosso Forma-1-es csapattal. A Torro Rosso olyan adatintenzív sportágban versenyez, amely technológiailag a legfejlettebbek közé tartozik, és az Acronis olyan technológiai megoldást ad a csapatnak, amellyel biztonságosan elmentheti és tárolhatja értékes adatait. Az Acronis és a Scuderia Toro Rosso egyaránt a vezető pozícióra, a teljesítményre és a technológiai kiválóságra összpontosít, sikerük a határozott jövőképnek, a motiváltságnak, a csapatmunkának és a működési hatékonyságnak köszönhető. Közös jellemzőiket három koncepció foglalja össze: elsőség, gyorsaság és innováció.

"Digitális világban élünk. Számos más partnerünkhöz hasonlóan a Scuderia Toro Rosso is teljes mértékben az adatoktól függ. A versenypályán elért sikerünk az adatok elérhetőségén múlik, az adatok biztonsági mentése és helyreállítása tevékenységünk kritikus eleme. Büszkék vagyunk arra, hogy az Acronis technológiájával tároljuk és védjük legértékesebb vagyonunkat - az adatokat" - mondta Franz Tost, a Scuderia Toro Rosso csapatfőnöke.

Összefoglalva, az Acronis Storage főbb előnyei:
Gyors.
Az SSD gyorsító-tárazásnak, az automatikus terhelés- és adatelosztásnak, valamint a párhuzamos replikációnak köszönhetően kiváló teljesítményt nyújt. Házon belüli teljesítménytesztek szerint az Acronis Storage például ötször gyorsabb, mint a Ceph.

Univerzális. Az Acronis Storage univerzális megoldást ad az adattárolással összefüggő minden igényre - legyen szó használatban lévő vagy már mentett adatokról. A jelenlegi tömb- és az objektum adatok támogatásán túl a következő frissítés a fájlokra is ki fog terjedni. Az ipari szabványnak számító hálózati képességek és API-k teljes tárházát kínálja.

Biztonságos. Az Acronis CloudRAID™ megoldással a redundancia konfigurálható szintjeit biztosítja a tárolt adatokhoz, a blockchain-alapú, állandó naplózással és vízjelekkel pedig az adathitelesség ellenőrzését is lehetővé teszi.

Hatékony. Az Acronis Storage segítségével a szolgáltatók felügyelhetik a tároló-infrastruktúra birtoklásának összköltségét, és a tárolókapacitást költségvetésük túllépése nélkül bővíthetik gigabájtokról petabájtokra. A Ceph-hez viszonyítva az Acronis Storage TCO-ja például 55 százalékkal alacsonyabb. Olyan tulajdonságoknak köszönhető ez, mint a hardver-erőforrások hatékonyabb kiaknázása és felügyelete, a beállítható redundancia, az intelligens automatizálás, valamint a központi, web-alapú menedzsment konzol.

Bizonyított a gyakorlatban. Az Acronis saját, globális felhő-infrastruktúrája öt éve az Acronis Storage-ra épül, így az éles környezetben a legszigorúbb tesztelés próbáját is kiállta. A szoftver második nemzedéke 12 adatközpont világméretű hálózatának működését támogatja, 125 ezernél több eszközön több mint 50 petabájt adatmennyiség biztonsági mentését és visszaállítását végzi. 

  • Az Acronis CloudRAID™ törléskódoló technológiával a tárolófürtben másutt tárolt adattöredékekből és paritás-információkból állítja vissza az adatokat. Ez azt jelenti, hogy az Acronis Storage minden egyes tároló-node hozzáadásával ellenállóbbá válik a hardver-meghibásodásokkal szemben, így gyorsabb a visszaállítás.
  • Az Acronis Notary™ a blockchainnel a világon elsőként integrálja a blockchaint a szoftvervezérelt adattároló, mentő és visszaállító megoldásba. Az Acronis Notary™ a blockchainnel egy időbélyegzővel ellátott hash-t, azaz ujjlenyomatot generál az adatok számára, és azokat a nyilvános, blockchain-alapú, elosztott Ethereum platformon tárolja. Ugyanazon adat két ujjlenyomatának összehasonlításával az Acronis Storage ellenőrizni tudja a tárolt adatok változatlanságát, hitelességét és integritását.

Az Acronis Storage minden szolgáltatónak, vállalatnak és szervezetnek megoldást ad, amelynek adattároló-kapacitását leállások nélkül kell működtetnie. Mindössze öt perc alatt telepíthető és 14 kattintással konfigurálható - ezt azok is el tudják végezni, akik nem rendelkeznek rendszer-adminisztrátori tapasztalattal. Az Acronis Storage korszerű, érintőkijelzős eszközökön is használható, webalapú menedzsment konzolt ad ehhez, átfogó kézikönyvvel és hibaelhárító útmutatóval együtt.

"Idén az Acronis kibocsátotta az adatok és rendszerek biztonsági mentésére és visszaállítására szolgáló megoldások legteljesebb készletét, amely új, hibrid architektúránkra épül. Az Acronis Storage segítségével a szolgáltatók teljes felügyeletet gyakorolhatnak az adatok felett, és elkötelezettek vagyunk, hogy cégük további bővülését a világ leggyorsabb adatmentő és -visszaállító megoldásaival támogassuk," mondta Serguei Beloussov, az Acronis alapító vezérigazgatója.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.