Hirdetés
. Hirdetés

Adatvédelmi gondok a Google+-ban

|

Igaz, még béta fázisban lévő, zárt szolgáltatásról van szó, de a Google hibalistájáról kiderül, adatvédelmi gondok vannak a közösségi oldalon.

Hirdetés

Google
Google

A Facebook gyilkos közösségi oldal, a Google+ még csak béta tesztelési fázisban lévő szolgáltatás, az oldal már zárt, nem is fogad újabb felhasználókat. Egyes lelkes tesztelők már most követelik, hogy az oldal nyíljon meg mindenki előtt, azonban addig a Google-nak pár apró adatvédelmi hibát orvosolnia kell.

Az adatkezelési problémáiról elhíresült Facebookkal szemben indított Google+-szal jogos az elvárás, hogy a felhasználók adatait a lehető legszigorúbban kezelje. A tesztelők visszajelzései összességében pozitívak: felhasználói felületével vannak a legjobban megelégedve, melyen állítólag könnyen és áttekinthetően lehet üzeneteket megosztani nem csak mindenkivel, hanem különböző csoportokkal - ez a lehetőség a Facebookon nem valósítható meg egyszerűen.

Az adatvédelmi hibák az ismerősök blokkolásából adódnak, ahogy az a Google által is közzétett és folyamatosan javított hibák listájából kiderül. Például, ha egy felhasználót blokkolunk, akkor azt az embert a Google+ nem távolítja el a kibővített ismerősök listájáról, illetve a blokkolt felhasználó üzenetei továbbra is láthatóak maradnak. Továbbá, ha blokkoltunk valakit, attól még mindig a blokkolt személy ismerősei között maradunk.

Léteznek további, nem személyes adatokkal kapcsolatos hibák is. Például az üzenetfolyam nem mindig frissül valós időben, vagy ha egyszerre vannak nyitva a Google+ és Gmail oldalak, akkor az üzenetek rosszul frissülnek.

A Google+-t azonban a Facebook komolyan veszi, hiszen bejelentette, hogy Skype videóhívással bővül az oldal - a Google+-on ennek a szolgáltatásnak a neve Hangouts.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.