Hirdetés
. Hirdetés

Ajándék a Google-tól: ingyenes lett a Meet

|

A keresőkirály videokonferencia-megoldása korábban csak a G Suite-előfizetők számára volt elérhető.

Hirdetés

Hirdetés

Nagy a tülekedés a koronavírus-járvány hatására hirtelen elképesztő forgalmat produkáló videokonferencia-piacon. A felhasználók száma ugrásszerűen megnőtt, egekbe repítve a Zoom appot, amit az internetes óriások nem néztek jó szemmel, és elkezdtek erőteljesen nyomulni a saját megoldásaikkal. Most a keresőkirályon volt a sor: ingyenessé tette mindenki számára a korábban csak a G Suite-előfizetők által elérhető Google Meetet.

A program használatához Google fiókra és gmailes e-mail-címre van szükség, s az ingyenes használatnál 60 percre korlátozzák a konferenciák időtartamát.

Van azonban egy bökkenő, egyelőre nem mindenki részesülhet a Meet használatának örömeiből: az elérhetőséget a jövő héttől kezdve fokozatosan terjesztik ki a felhasználók mind nagyobb köre számára, olvashatjuk Javier Soltero, a Google G Suite-ért és Meetért felelős alelnökének blogbejegyzésében.  

A Google felhívja a figyelmet a Meet platform biztonságára, ezzel is megkülönböztetve termékét az immár 300 milliónál is több felhasználóval büszkélkedő Zoomtól, amelynek adatvédelmi és biztonsági hiányosságaitól volt hangos az elmúlt hetekben a sajtó. Emiatt több nagyvállalat (köztük a Google is) tiltotta el alkalmazottait a Zoom használatától. Soltero szerint a Google Meet segítségével jelenleg naponta 100 millió résztvevő videokonferenciázik.

A Google alelnöke azt állítja, növeli a Meet biztonságát az, hogy csak Google-fiókkal használható. A résztvevőket meginvitáló hivatkozások komplexek, nehezebb ilyeneket generálni, és így kisebb a valószínűsége annak, hogy hívatlan vendégek trollkodják szét a meetingeket. Ráadásul az adatátvitel titkosított, s a szervezőknek lehetőségük van egyes résztvevők elnémítására és letiltására, valamint a csatlakozás megakadályozására.

A felhasználók a meet.google.com oldalon vagy a Naptár segítségével szervezhetnek meetingeket, illetve letölthetik az iOS vagy Android mobilappot. Egy héttel ezelőtt egészítette ki a Google egy 16 személyes galéria nézettel a Meetet, hogy a résztvevők egyszerre láthassák a többiek arcát.

Továbbra is megtalálható lesz a Google kínálatában a Meet fizetős változata, és a G Suite előfizetők újabb szolgáltatásokat kapnak a pénzükért, így például élőben streamingelhetnek legfeljebb 100 ezer ügyfelüknek. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.