Hirdetés
. Hirdetés

Akvizícióval erősíti piaci jelenlétét a Gloster

|

A Gloster Infokommunikációs Kft. többségi tulajdont szerzett az Euroway Networking Infokommunikációs Hálózati Szolgáltató Kft.-ben 2019. január 10-én. A két cég közötti közös megállapodás alapján a teljes tranzakció 3 év alatt zajlik le.

Hirdetés

Az akvizíció elsődleges célja az, hogy a Gloster Infokommunikációs Kft. az Euroway Networking Kft. technológiai tudásával kibővülve meghatározó informatikai szereplővé váljon a magyarországi enterprise network piacon. A tranzakció eredményeként újabb informatikai szolgáltatásokkal biztosítják új és leendő ügyfeleik számára a hatékony és biztonságos üzleti működés feltételeit.

Hirdetés

A Gloster lendületes fejlődése eredményeként 2019-től két új üzletággal is bővül: Ipar 4.0 és IT Infrastruktúra megoldásokkal. Üzleti tevékenységük fejlesztésével és az újabb kompetenciák kialakításával kívánnak válaszokat nyújtani leendő és új ügyfeleik részére a napjaink legnagyobb kihívását jelentő digitalizációra.

"Cégünk olyan mérföldkőhöz érkezett, ahol a további fejlődéshez szakmai kompetenciáink bővítésére volt szükség. Az Euroway vezetőségével és mérnökeivel évek óta több projektben is dolgoztunk együtt. Fiatal, dinamikus csapatunkat nagyon jól kiegészíti, sőt további fejlődésre ad lehetőséget az ő több éves professzionális szakmai tudásuk, több technológia területén is. Közösek a stratégiai céljaink, amelyek megvalósítását egy csapatként tesszük meg." mondta el Szekeres Viktor, a Gloster Infokommunikációs Kft. tulajdonosa.

"Az Euroway lassan több évtizedes múltra tekinthet vissza a hazai informatikai piacon, mindig is büszkék voltunk szakmai tudásunkra, hozzáértésünkre. Láttuk a Gloster dinamikus fejlődését, sőt több projektben dolgoztunk velük. Úgy gondoljuk, hogy a Glosterben tovább fejleszthetjük szakértelmünket és ezzel üzleti lehetőségeinket is. Hiszünk abban, hogy együtt sikeresen alakíthatunk ki egy lendületes, innovatív, professzionális tudású, meghatározó piaci részesedéssel rendelkező rendszerintegrátor céget." fűzte hozzá Megyesi Zoltán, az Euroway Networking Kft. ügyvezető igazgatója.

Az egyesülés eredményeként rövidtávon közös cél egy európai színvonalú Security Operation Center / Network Operation Center (SOC/NOC) kialakítása, ahol az ügyfeleik hálózati infrastruktúra rendszereit központi helyről felügyelik szakértő mérnök csapatukkal. Az új kibővült iroda Nagytarcsán lesz, amely immár 650 nm-es saját tulajdonú környezetbarát ingatlanban kerül kialakításra.

Az akvizíció eredményeként a Gloster Infokommunikációs Kft. immár 32 fő alkalmazottal rendelkezik, ebből 15 fős a professzionális tudású mérnök csapatuk.

A Gloster Infokommunikációs Kft. jelenleg olyan komplex vállalati üzleti igényeket szolgál ki, mint az informatikai biztonsági, adattárolási, kollaborációs megoldások, ipar 4.0, IT infrastruktúra vagy hálózati architektúra tervezés, egyedi szoftver fejlesztés.

Büszkék arra, hogy informatikai cégként 2018. őszétől résztvevői a Budapesti Értéktőzsde és a Londoni Tőzsde szervezésében indított ELITE XTEND programnak.

A BÉT és a Londoni Tőzsdecsoport célja a programmal az, hogy minél több kkv ismerje meg a tőkeági finanszírozási formák széles skáláját és váljon - rövidebb vagy hosszabb távon - tőzsdeképessé. Az informatikai cég vezetőségének stratégiai célja, hogy a Glostert képessé tegye tőzsdei kibocsátására.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.