Hirdetés

Alakítható infrastruktúra

|

A nyilvános felhő agilitását és rugalmasságát hozza a házon belüli adatközpontba a HPE Synergy platformra épülő, alakítható infrastruktúra. Az IT-oldal éppoly sokat nyer ezzel, mint a válaszadó és újító képességében erősödő üzlet.

Hirdetés

A digitális átalakulás következtében napjaink globalizált gazdaságában egy innovatív startup rövid idő alatt egész iparágakat forgathat fel eredeti elgondolásra épülő új üzleti modelljével. Fel kell készülniük ezért a vállalatoknak, hogy a változásokra gyorsan válaszoljanak, de még inkább arra, hogy az új technológiák - a felhő, a mobilitás, a közösségi hálók, az analitika és a dolgok internete - lehetőségeit kiaknázó ötletekkel álljanak elő, és azokat villámgyorsan megvalósítsák, mielőtt versenytársaik megelőznék őket.

Kétsebességű IT
Nagy kihívással szembesül az IT-osztály ebben a helyzetben. Ki kell szolgálnia az üzlet modern alkalmazások iránti igényét, ha meg akarja őrizni innovációs szerepét a vállalatnál, miközben a hagyományos rendszerek megbízható és biztonságos működéséről is gondoskodnia kell.

Első pillantásra feloldhatatlan ellentmondás feszül az egymással szembe menő elvárások között, mert ahhoz, hogy eleget tehessen nekik, az IT-osztálynak gyakorlatilag kétféle, két eltérő sebességű informatikai környezetet kell egyszerre működtetnie.

Hirdetés

Kézenfekvő megoldásnak tűnik, hogy ez a kettős környezet hibrid szolgáltatási modellben működjön, és a modern alkalmazásokat a nyilvános felhőben elérhető rugalmas erőforrásokkal támogassa a vállalat. Nyilvános felhőszolgáltatások bevezetésével azonban nő az informatikai környezet összetettsége és - eltérő szerkezetben ugyan, de gyakran - költsége is, nem beszélve arról, hogy sokszor a biztonsággal, törvényi megfeleléssel összefüggő aggályok, követelmények is akadályt jelenthetnek.

Hirdetés

HPE alakítható infrastruktúra - Synergy
Megoldást egy új architektúra ad, amely mindkét IT-modellt támogatja, a hagyományos környezetek stabilitását és megbízhatóságát a kódként definiált infrastruktúra (infrastructure as code) DevOps-képességével és a felhő rugalmasságával ötvözi, méghozzá egyetlen, a vállalat házon belüli adatközpontjában, helyben telepített infrastruktúrán belül.

A Hewlett Packard Enterprise alakítható infrastruktúrának (angolul composable infrastructure-nek) nevezi ezt az architektúrát, amelyet elsőként a HPE Synergy platform valósít meg minden részletében.

Három tervezőelv - a képlékeny erőforrásbázis, a szoftveresen meghatározott környezetek intelligenciája és az egységes alkalmazásprogramozó felület - teszi alakíthatóvá ezt az infrastruktúrát.

A képlékeny erőforrás-halmazokba (angolul resource poolokba) rendezett, különálló számítási, adattárolási és hálózati kapacitás elemeiből egy utasítással azonnal összeállítható az alkalmazások és szolgáltatások támogatásához szükséges fizikai vagy virtualizált infrastruktúra. A szoftveresen meghatározott környezetben sablonvezérelt feladatvégzés gondoskodik e változtatások gyors és automatizált végrehajtásáról, zökkenőmentessé téve a működést. Az egységes és nyílt alkalmazásprogramozási felületen (API-n) keresztül ehhez az infrastruktúra minden eleme kódsorral allokálható, azaz a teljes infrastruktúra kódként definiálható.

Hirdetés

Lényegében az alakítható infrastruktúra rugalmas erőforrás-készletek programozható együttese, amelyek a feladatok változása szerint dinamikusan összeépíthetők és szétbonthatók.

Agilitás és innováció
Három fő, technológiai jellemzőjének köszönhetően a HPE Synergy egyszerre könnyíti meg a nagyfokú megbízhatóságot és biztonságot követelő hagyományos munkaterhelések kiszolgálását és teszi rugalmassá a működést az új típusú alkalmazások, szolgáltatások támogatásához. Egységes menedzsmentfelületén bármilyen alkalmazáshoz a kívánt konfigurációba rendezhetők a fizikai és virtuális erőforrásbázis számítási, adattárolási és hálózati elemei.

Bővíthető platform lévén a HPE Synergy sokféle alkalmazással és működési modellel kompatibilis a virtualizációtól kezdve a hibrid felhőig, és kiválóan alkalmas a DevOps által megkövetelt folyamatos integráció és szolgáltatásnyújtás megvalósítására.

Minthogy nem kell külön környezetet fenntartania a hagyományos és az új alkalmazások támogatására, a HPE Synergy alakítható infrastruktúrájával az IT-osztály gyorsabban, eredményesebben és költséghatékonyabban adhat szolgáltatásokat, erősítve az üzleti oldal agilitását és innovációs képességét.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
--
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.