Hirdetés
. Hirdetés

Alphabet hajszálnyira jutott a 2 billió dolláros piaci értékhez

|

A Tesla és az Apple is felosztotta részvényeit az elmúlt hónapokban, hogy részvényeiket vonzóbbá tegyék a kisbefektetők számára.

Hirdetés

A Google anyavállalata, az Alphabet egyre közelebb került ahhoz, hogy csatlakozzon az Apple és a Microsoft alkotta elit klubhoz, ahová 2 billió dolláros piaci értékkel lehet belépni. Mivel a keresőóriás részvényei 10 százalékkal emelkedtek egy újabb kirobbanó negyedévet követően, a társaság nagyon közel került e szint eléréséhez.

A nyereség olyan hatalmas, ami enyhítheti a Big Tech értékelésével kapcsolatos aggodalmakat, amelyek a minap az egész szektorra kiterjedő eladási hullámot váltottak ki a tőzsdéken.

Hirdetés

"A technológiai szektor 2022-t úgy kezdte, hogy a dotcom-összeomlás után több mint két évtizeddel a legnagyobb kérdőjelek jelentek meg fölötte. A legnagyobb és legjobb minőségű amerikai technológiai nevek azonban továbbra is nagy nyereségverésekkel adják meg a piac által várt válaszokat" - mondta a Reutersnek Russ Mould, az AJ Bell befektetési igazgatója.

Az Alphabet bejelentette, hogy 20:1 arányú részvényfelosztást hajt végre, amelynek következtében a részvényesek minden egyes részvényük után 19 részvényt kapnak, így az árfolyam a keddi záróárfolyam alapján körülbelül 138 dollárra csökken.

A részvények felosztása egy olyan módszer, amellyel a vállalatok a befektetőket igyekeznek megnyerni azáltal, hogy megfizethetőbbé teszik azokat. Egyes brókercégek, mint például a Robinhood Markets, azonban lehetővé teszik a befektetők számára, hogy töredékrészvényeket vásároljanak, így a taktika kevésbé hatékony. A Tesla és az Apple is felosztotta részvényeit az elmúlt hónapokban, hogy részvényeiket vonzóbbá tegyék a kisbefektetők számára.

"A felosztás elérhetőbbé teszi a részvényeket a kisbefektetők számára, és valószínűleg megkönnyíti a Dow Jones ipari átlagba való felvételt (amely valahogy még mindig részvényárfolyam-súlyozott), de alapvető hatása nincs" - mondta Doug Anmuth, a J.P. Morgan elemzője.

A Facebookot tulajdonló Meta és az Amazon részvényei szintén mintegy 3 százalékkal emelkedtek. A technológiai részvények fellendüléséhez az is hozzájárult, hogy az Advanced Micro Devices részvényei 12 százalékot ugrottak, miután eredményei felülmúlták a Wall Street várakozásait. A rivális Nvidia, Qualcomm, Xilinx és Micron részvényei szintén emelkedtek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.