Hirdetés
. Hirdetés

AMD alapú szerverek a Dell kínálatában

|

A Dell nagy meglepetéssel bejelentette, hogy a jövőben az AMD Opteron processzoros megoldásait is használná saját építésű szervereiben, nagyjából ez év végétől.

Hirdetés

A bejelentés a Dell 2007. első negyedévi - mellesleg kissé elkeserítő - pénzügyi jelentésének publikálása során hangzott el. Eddig kizárólag a rivális Intel megoldásait alkalmazta a cég a hardvereszközök építése során. A lépésre nyilván éppen a hanyatlás miatt szánták el magukat.

Az árakat folyamatosan csökkenteni kényszerülnek, hiszen a konkurens Hewlett-Packardtól visszaszerezzék az elvesztett piaci részesedést. A negyedéves nettó jövedelem a tavalyi 934 millió dollárról idén ugyanebben a negyedévben 762 millióra csökkent. Elemzők szerint az AMD színre lépésével a helyzet a jövőben mindenképp javulni fog, mivel a processzorgyártó is jobban teljesít a konkurens Intelnél.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.