Hirdetés
. Hirdetés

Amerikában nyitott gyárat a Lenovo

|

A vállalat évi 1 milliárd dollár adóval boldogíthatja Észak-Karolinát.

Hirdetés

A lényegében még mindig éhbérét dolgozó kínai munkavállalók jogainak bővülő köre, a munkakörülményeik fokozatos javulása, továbbá a bérük relatíve drasztikus emelkedésének mellékhatásaként egyre több amerikai multinacionális vállalat veszi fontolóra a termékeinek hazájában való gyártását, többek közt az Apple és Motorola már rá is lépett ezen útra – előbbi egyes számítógépeit, utóbbi pedig az X Phone okostelefonját fogja az USA-ban összerakatni.


Összességében ha nem is meglepő, ám mégis kissé humoros módon többek közt már kínai cégek is érdeklődnek az USA-ban történő bérgyártás iránt, a Lenovo most június elején nyitotta meg első üzemét az Észak-Karolina állambeli Whitsett városban. A csupán 2 millió dollárból felépült, bő 22 ezer négyzetméteres gyár közvetlenül 115 főnek ad munkát, ám éves szinten várhatóan mégis 1 milliárd dollár adót pumpál majd az államkasszába.


A whitsetti gyárban Think családba tartozó számítógépeket állít elő a Lenovo, az átadási ceremónián a vállalat oktatási célú felhasználásra 36 darab helyben összeszerelt ThinkCentre asztali PC-t ajándékozott a városnak. A kínai gyártó szerint a megvalósult beruházás csupán egy szerény kezdet, a jövőben jelentős mértékben bővíteni kívánja az egyesült államokbeli kapacitását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.