Hirdetés
. Hirdetés

Amerikai lett a Balabit

|

Január 17-én jelentette be a Quest Software, hogy egyik vállalata, a One Idendity felvásárolta a Balabitot.

Hirdetés

Az amerikai cég ezzel megerősíti pozícióit a különleges jogokkal felruházott felhasználók elérését menedzselő (Privileged Access Management PAM) megoldások szegmensében. A Quest által kiadott sajtóanyag hangsúlyozza, hogy a Balabit felvásárlása révén a One Identity a különleges jogokkal rendelkező felhasználók analitikájában és a logelemzésben jut majd olyan megoldásokhoz, amelyek az azonosítást és elérést menedzselő portfólióját gazdagítják.

Hirdetés

Ma egy budapesti sajtóbeszélgetésen ismertették a magyar Balabit alaptói, Györkő Zoltán, Scheidler Balázs és Wagner Endre a felvásárlással kapcsolatosan közzé tehető részleteket és válaszoltak a média megjelent képviselőinek kérdéseire.

Györkő Zoltán (áll), Wagner Endre (balra ül) és Scheidler Balázs (jobbra ül) a mai sajtóbeszélgetésen

A felvásárlás 100 százalékos, amely technikailag úgy ment végbe, hogy a Balabit-cégcsoportot tulajdonló, luxemburgi székhelyű Balabit S.A. holding összes részvényét vásárolták meg az amerikaiak.Györkő Zoltán elmondta, hogy a bejelentést követően a legfontosabbnak a munkatársak tájékoztatását tartották, hiszen a 18 éves cég és alkalmazottaik életében e tranzakció változást hoz. Györkő szerint a Balabitnek a One Identity-be való integrálása egy hat hónapos tervezés után 6-12 hónap alatt megy majd végbe.

Nem tették közzé a felvásárlás összegét, erről a Quest sajtóanyaga sem szolgál információkkal. A Balabit közzétett forgalmi adatait figyelembe véve becsléseim szerint a tranzakció volumene meghaladhatja a tíz milliárd forintot. A felvásárlás során annak a londoni székhelyű C5 Capital kockázati tőketársaságnak a kezében lévő Balabit-részvények is az új tulajdonoshoz kerültek, amely 2014-ben 8 millió dollárt fektetett a Balabitba.

A felvásárlás nem érinti a magyarországi ügyfelek kiszolgálására koncentráló és saját tűzfalmegoldást fejlesztő, értékesítő Balasyst, amelynek tulajdonosi szerkezete nem változik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.