Hirdetés
. Hirdetés

Andreesen visszatérne a böngésző-piacra

|

Miután júliusban bejelentette befektetési cégének indulását, Marc Andreesen máris kiválasztott egy támogatandó céget: nem meglepő módon webböngészőt fejlesztenek.

Hirdetés

Marc Andreesen az 1990-es években forradalmasította az internet-használatot a Mosaic, majd a Netscape Navigator webböngészővel. Később alulmaradt a Microsoft Internet Explorerrel szemben, de úgy tűnik, nem adta fel a harcot. A New York Times információi szerint a nemrég indult befektetési vállalatának egyik első kedvezményezettje a webböngésző-fejlesztéssel foglalkozó RockMelt.

A vállalatról kevés a publikus információ, a lap úgy tudja, hogy az alapítói Eric Vishria és Tim Howes. Ők korábban Andreesen munkatársai voltak az Opsware-nél, amelyet 2007-ben felvásárolt a Hewlett-Packard. Vishria nem cáfolta a befektetés hírét, de úgy fogalmazott, hogy még túl korai bármit kommentálni róla.

Cége indulásakor Andreesen elmondta, hogy vállalatonként 50 ezertől 50 millió dollárig terjedő támogatást nyújtanak, de arról nincs információ, hogy a RockMelt mennyit kap. Azt sem lehet tudni, hogy mire számítanak a böngészők igencsak zsúfolt piacán, de korábban Andreesen úgy fogalmazott, hogy nem annyira a jó ötletet finanszírozzák, hanem a cégalapítók menedzseri terveit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.