Hirdetés
. Hirdetés

Arany SAP Quality Award díjat nyert az MVM

|

A Társaságcsoport tavalyi SAP reimplementációs projektje a kelet-közép-európai régió nagy projektek kategóriában arany fokozatú díjat nyert el az SAP Quality Awards versenyen.

Hirdetés

„A felelős működés, az üzleti folyamatok átláthatósága és fenntarthatósága alapvető elvárás a gazdasági társaságokkal szemben. Az új, transzparens rendszerek bevezetésétől az MVM teljesebb képet kapott az energetikai szektor számos területén jelenlévő társaságcsoport üzleti működésről. A beruházás a világ vezető cégeihez hasonló működési feltételeket teremtett, amellyel a holdingszintű irányítás, az erőforrások jobb kihasználása az MVM Csoport nemzetgazdasági szerepét tovább erősítette” – mondta Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója. „Az MVM Csoport teljesíti az elvárásokat, tevékenysége során a pénzügyi-gazdasági, fenntarthatósági célok egyenrangúak. Az egységes, holdingszintű vállalatirányítási rendszer lehetőséget teremtett a társaságcsoport versenyképességének növelésére, a működési kiválóságra, a lehetséges kockázatok csökkentésére, a hatékonyság növelésére és az értékteremtő növekedésre.”

A projekt sikeres megvalósítása kiemelkedő szerepet játszott abban, hogy a vállalatcsoport gazdasági folyamatainak átláthatóvá tételével megalapozza a közelmúlt és a jövő stratégiai fontosságú bővítéseit. Az elmúlt majdnem két év során az MVM Csoport több száz munkatársa dolgozott a rendszer tervezésén, beállításán, tesztelésén, majd az üzemeltetés során a finomhangoláson. Munkájuk eredményeképp a pénzügyi és logisztikai funkciók több mint ezer felhasználó munkáját segítik.

 

Az új rendszer nem csupán a meglévő frissítése, hiszen az SAP megoldások bevezetésével párhuzamosan nem csak a beszerzési eszközrendszer, hanem maga a beszerzési folyamat is megváltozott az MVM Csoportnál. Hasonló módon csoportszintű egységes költségszámítási modellt vezetett be a társaságcsoport. Az MVM a rendszerintegrációs feladatok sikeres teljesítését követően a határidő és költségkereteket tartva zárta a projektet.
Az SAP ERP 6.0 bevezetés nem csupán új eszközt, hanem új szemléletet is jelentett az MVM Csoport életében. Az egységes vállalatirányítási rendszer megfelel a XXI. század követelményeinek, jelentősen javítja a pénzügyi és beszerzési folyamatok átláthatóságát, és optimalizálását.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.