Hirdetés
. Hirdetés

Ártalmas az illegális Windows?

|

Egy Microsoft tanulmány szerint az illegálisan vásárolt Windows rendszerek sokszor nem teljesek, és majdnem fele részben idegen kódot is tartalmaznak.

Hirdetés

A Microsoft a héten jelentetett meg egy tanulmányt, mely nem meglepő módon azt mondja, hogy az illegális forrásokból vásárolt Windows operációs rendszerek ártalmasak. A Microsoft 348 hamis Windows XP-t tartalmazó CD-t vizsgált. Ezek 34 százalékát nem lehetett számítógépre telepíteni, 43 százalékuk pedig olyan idegen kódot is tartalmazott, ami nem része az eredeti programnak. Ezek a termékek többnyire malware-ket, syware-ket hordoztak.

Az ártalmas programok telepítése mellett Mary Jo Schrade, a Microsoft jogásza szerint az illegális forrásból származó operációs rendszerek nem voltak teljesek, a telepített operációs rendszer instabil volt, illetve olyan változatot is találtak, ahol az adminisztrátor jelszó nélkül - vagy annak kikerülésével - tudott bejutni a gépbe.

A Microsoft többnyire az Egyesült Államokból vásárolta a hamis operációs rendszereket, de Ázsiából és Dél-Amerikából is beszerezték őket. A mostani "próbavásárlás" után kilenc szövetségi államban indítottak pereket különböző cégekkel szemben. A hamis Windows terjesztése és árusítása elleni kampányát a Microsoft idén júliusban kezdte el, azóta 46 esetben indítottak peres eljárást. Az elkövetkező kilenc hónapban a cég megkétszerezi a hamis operációs rendszerek elleni harcra költött pénzt és energiát. Azt nem árulták el, hogy ez az egész akció mennyibe kerül a Microsoftnak és milyen haszonnal járhat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.