Hirdetés
. Hirdetés

Az Acer vezeti a netbookpiacot

|

A DisplaySearch harmadik negyedéves felmérése szerint az Acer egyetlen modellel utasította maga mögé a konkurenciát.

Hirdetés

Hogy az elmúlt hónapokban a netbookok valóban népszerűek voltak, és nem csak a sajtó kapta fel a témát, azt bizonyítja a DisplaySearch piackutató cég most közzétett, harmadik negyedéves jelentése a netbook-értékesítésekkel kapcsolatban. A DisplaySearch szerint a piac az előző negyedévhez képest 160 százalékot nőtt, ami annak is köszönhető, hogy mára szinte az összes nagy gyártó készít netbookokat. Meglepő, de az Acer képes volt maga mögés utasítani az Asusteket; az utóbbi számos netbook-termékkel van jelen a piacon, az Acer mégis egyetlen modellel, az Aspire One-nal meghódította a piac több mint 35 százalékát.

A listáról hiányzik a Samsung, talán azért, mert a szeptember végén debütált NC10 valószínűleg már túl későn érkezhetett ahhoz, hogy a harmadik negyedéves értékesítésekbe érdemben beleszóljon. (Az sem kizárt, hogy a koreai óriás a "További gyártók" kategóriában szerepel.) Az első két helyezett Acer és Asustek alaposan elhúzott a többiektől, és a sorrendet valószínűleg csak az alsóházban rendezi át a piacra éppen hogy csak megérkező Lenovo, LG, Samsung és Fujitsu-Siemens megjelenése.

q3netbooksales_k.jpg
A táblázat nagyítható
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.