Hirdetés
. Hirdetés

Az Alphabet és a Samsung a világ legaktívabb blokklánc-befektetője

|

Persze, a kínai Tencent közösségi hálózati és játékóriás szintén szerepel a listán...

Hirdetés

A Blockdata új kutatási jelentése szerint - amely 2021 szeptembere és 2022 júniusa között követte nyomon a blokklánccal kapcsolatos finanszírozási fordulókat - az Alphabet és a Samsung volt a blokklánc cégek legaktívabb befektetője a világ 100 legnagyobb vállalata közül.

Az Alphabet a finanszírozási fordulók tőkeméretét tekintve a legaktívabb befektető, 1506 millió dolláros befektetéssel olyan cégeknél, mint a Fireblocks, a Dapper Labs, a Vultage és a Digital Currency Group.

A Blackrock, a világ egyik legnagyobb vagyonkezelő cége, a 2. helyen áll a Circle USD érmekibocsátó, az FTX kriptopénz tőzsde és az Anchorage Digital digitális eszközplatform számára mindössze három finanszírozási körben nyújtott 1170,7 millió dolláros összeggel.

Hirdetés

A dél-koreai technológiai óriáscéget, a Samsungot a blokklánccégek számát tekintve a legaktívabb befektetőként azonosították, amely 13 vállalat finanszírozásában vett részt, köztük a Flowcarbon klímatechnológiai vállalkozás, a Bored Apes Yacht Club kibocsátója, a Yuga Labs, az Animoca Brands blokkláncjáték-gyártó vállalat és az Axie Infinity tulajdonosa, a Sky Mavis.

A Samsung agresszív befektetéseket hajtott végre a Samsung Next nevű sokoldalú befektetési ágán keresztül, amely a feltörekvő területeken, például a blokklánc, a mesterséges intelligencia és a Metaverse területén működő startupok ápolására összpontosít.

A kínai Tencent közösségi hálózati és játékóriás szintén szerepel a listán, 224,5 millió dolláros befektetéssel, amelyet a OXALIS, Ethernity, Showcon és az ausztrál székhelyű Immutable cégekbe helyezett el.

Az internet, vagyis a Web 1.0 kezdete lehetővé tette az emberek számára, hogy információkat olvassanak és kapcsolódjanak hozzájuk. A Web 2.0 a közösségi média iterációja volt, amely megkönnyítette az emberek másokkal való kapcsolatteremtésének új hullámát. A Web 3.0-t széles körben decentralizált internetnek tekintik, amelyet a blokklánc technológia hajt, és amelynek alapinfrastruktúráját a kriptovaluták, a nem helyettesíthető tokenek (NFT-k) adják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.