Hirdetés
. Hirdetés

Az AMD összeolvasztja két üzletágát

|

Az Advanced Micro Devices szerdán jelentette be, hogy egyesíti a különálló GPU és CPU üzletág működését a vállalaton belül. Az ATI márkanév megmarad.

Hirdetés

Drew Prairie, az AMD szóvivője elmondta, hogy a lépéssel a cég "egy tető alá akarja hozni" a központi egységekkel és grafikus vezérlőkkel foglalkozó üzletágakat, ezzel javítva működésének hatékonyságát és segítve az integrált chipek jövőbeni fejlesztését. Az átszervezés az AMD bejelentése szerint nem jár együtt elbocsátásokkal. A cég négy új csoport köré szervezi működését, közülük a termékek (products) csoport tervezi és készíti el a grafikus- és mikroprocesszor-termékeket. Vezetője az a Rick Bergman, aki rangidős alelnökként eddig a grafikus termékekért felelős csoportot vezette. A fejlett technológiák (advanced technology) csoport a technológiai fejlesztésen dolgozik, míg a marketing és ügyfélszolgálati csoportok feladata nem szorul magyarázatra.

A belső változtatás újabb kísérlet arra, hogy a cég profitot termeljen tíz egymást követő negyedév veszteségessége után. Az átszervezés beolvasztja az ATI üzletágat az AMD központi üzleti tevékenységébe. Az ATI eddig külön üzleti egységként működött 2006-os, 5,4 milliárd dolláros akvizíciója óta, de időközben nyilvánvalóvá vált, hogy a felvásárlás nem hozta meg azokat a financiális és technológiai előnyöket, melyet az AMD látni szeretett volna.

Nem szűnik meg az ATI
Az átszervezés természetesen nem jelenti azt, hogy az ATI márkanév eltűnne. Viszont az átszervezésről szóló bejelentés kapcsán az AMD azt is nyilvánosságra hozta, hogy Randy Allen, a computing solutions csoport rangidős alelnöke távozik a cégtől. Allen korábban az AMD chip termékeiért - beleértve a mikroprocesszorokat és platformokat - volt felelős.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.