Hirdetés
. Hirdetés

Az amerikai egyetemekről is kiebrudalják a kínai gyártókat

|

Az oktatási intézmények attól félnek, hogy a kémkedésgyanúba keveredett cégekkel való együttműködés állami pénzektől fosztja meg őket.

Hirdetés

Hirdetés

A Egyesült Államok vezető egyetemei egymás után szabadulnak a Huawei és más kínai cégek távközlési eszközeitől, nehogy az új nemzetbiztonsági törvény megsértése miatt állami forrásoktól essenek el.

Az amerikai kormány azzal vádolja a kínai távközlési gyártókat, hogy olyan eszközöket állítanak elő, amelyeket a kínai kormányzat kémkedésre is használhat. Peking és a gyártók rendre tagadják a vádakat.

A Berkeley-ben lévő University of California eltávolította Huawei gyártmányú videokonferencia rendszerét, más intézmények most vizsgálják át beszállítóik körét.

A UC San Diego még tovább ment, és már hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy legalább fél évig sem támogatási, sem együttműködési megállapodást nem köt a Huawei-el, a ZTE-vel és más kínai audiovizuális eszközgyártókkal, hogy később még véletlenül se kerüljön összeütközésbe a törvényi rendelkezésekkel.

Korábban ezek a cégek sokfajta technikai eszközzel látták el az egyetemeket, és bőkezűen szponzorálták a kutatásaikat, de most, hogy a kormány célkeresztjébe kerültek, a felsőoktatási intézmények is igazodnak az állami direktívához.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.