Hirdetés
. Hirdetés

Az AOL videókereső rendszert vásárolt

|

A legfrissebb adatok alapján az America Online (AOL) az internetes keresőoldalak ranglistáján a Google, a Yahoo! és a Microsoft után a negyedik helyet foglalta el. A felzárkózás érdekében most felvásároltak egy videó keresési szolgáltatásokkal foglalkozó vállalatot.

Hirdetés

A Truveót 2004. januárjában alapították egy kaliforniai városban. Olyan keresési megoldások kifejlesztésével foglalkozik, amelyek lehetővé teszik videó tartalmak keresését és indexelését, ám ezek az adatok továbbra is láthatatlanok maradhatnak.

A technológia lehetővé teszi a mozgóképekben található bizonyos objektumok felismerését is. A talált információkat automatikusan indexelni tudja, és dátum, hossz, cím, készítők, stb. alapján csoportosítani tudja, ezzel is könnyítve a keresést.

Az AOL eddig a Singingfish néven ismert multiméda keresőjét használta, a tervek szerint a következő hónapokba integrálja a Truveo megoldásait ebbe. A cég 12 fős csapata marad a helyén, Tim Tuttle, a vezérigazgató is tovább irányítja a munkálatokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.