Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple az új Nokia?

|

Lejtőn a cég: az iPhone-eladások visszaesése megállíthatatlannak tűnik.

Hirdetés

Hirdetés

Az Apple igazgatója, Tim Cook nemrég megerősítette, amit október közepe óta amúgy is mindenki tud: az új iPhone-ok eladásai elmaradnak a várakozásoktól, és az iPhone-tulajdonosok nem hajlandók megrohanni az üzleteket, hogy meglévő eszközeiket újra cseréljék.

Cook úgy véli, hogy a fő probléma az Egyesült Államok és Kína közti kereskedelmi háború, de sokak szerint egyszerűen túl drágák az új mobilok.

A Goldman Sachs szerint az Apple hosszabb távú visszaesésre és részvényárfolyamának csökkenésére számíthat. Rod Hall elemző a régi Nokiához hasonlítja a céget, amelyik szintén megszenvedte, amikor telítődött a piac, és a vásárlók elhalasztották régi mobiljaik cseréjét.

Az elemző szerint az Apple is maximális iPhone penetrációt ért el, ami kihat a modellek cseréjének sebességére. A cég már életbe is léptetett néhány kárenyhítő intézkedést, például visszafogta a rendeléseket a fő beszállítóktól. A visszanyesés az iPhone XR-nél volt a legnagyobb, mivel ez a modell teljesített leggyengébben az eladásokban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.