Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple korábbi vezető jogásza bűnösnek vallotta magát

|

Gene Levoff a saját anyagi haszna érdekében elárulta a világ egyik legnagyobb technológiai vállalatát.

Hirdetés

Az Apple korábbi vezető vállalati jogásza csütörtökön bűnösnek vallotta magát bennfentes kereskedelem vádjában, az ügyészek szerint öt éven át tartó, az iPhone-gyártó negyedéves eredménybejelentései előtt folytatott kereskedelemben.

A 48 éves, a kaliforniai San Carlosban élő Gene Levoff hat értékpapírcsalási vádpontban ismerte el jogellenes tették a New Jersey állambeli Newarkban William Martini amerikai kerületi bíró előtt tartott meghallgatáson.

Hirdetés

Levoff állítólag kihasználta vállalati titkárként, vezető vállalati jogászként és az Apple eredményeinek tervezeteit felülvizsgáló bizottság társelnökeként betöltött szerepét, hogy 2011 és 2016 között több mint 14 millió dollárnyi kereskedésből 604 000 dollár illegális nyereséget termeljen.

Az ügyészek szerint Levoff figyelmen kívül hagyta a negyedéves "blackout időszakokat", amelyek tiltották a kereskedést az Apple eredményeinek közzététele előtt, valamint a vállalat szélesebb körű bennfentes kereskedési irányelveit - amelyek betartatásáért ő volt felelős.

"Gene Levoff a saját anyagi haszna érdekében elárulta a világ egyik legnagyobb technológiai vállalatának bizalmát" - mondta Vikas Khanna New Jersey-i ügyészhelyettes, az Egyesült Államok ügyészének első helyettese egy nyilatkozatban.

Minden egyes vádpontban maximum 20 év börtönbüntetés és 5 millió dolláros pénzbüntetés szabható ki, bár Levoff büntetése valószínűleg jóval kevesebb lesz. Az ítélethirdetést november 10-re tűzték ki.

A kaliforniai Cupertino székhelyű Apple 2018 szeptemberében rúgta ki Levoffot, öt hónappal azelőtt, hogy büntetőjogi vádat emeltek ellene. Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet kapcsolódóan polgári vádat emelt.

A hatóságok szerint a Levoff kereskedéseit lebonyolító cégek szerverei New Jerseyben voltak, ami megmagyarázza, hogy miért ebben az államban indult a büntetőeljárás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.