Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple leállítja az összes törökországi eladást a török líra összeomlása után

|

A török líra erőteljes leértékelődése és az országban tapasztalható magas infláció miatt az Apple leállította az összes értékesítést törökországi weboldaláról. A vállalat azt sem erősítette meg, hogy mikor kezdi újra az értékesítést Törökországban.

Hirdetés

Az Apple a török líra leértékelődése miatt ideiglenesen leállította a törökországi kiszolgálást a weboldalán. Jelenleg a török Apple Online Store továbbra is aktív, az Apple hardverek sokasága továbbra is megtekinthető és konfigurálható. A vállalat azonban megakadályozza, hogy bárki bármilyen készüléket a kosarába tegyen.

Nem világos, hogy az Apple mikor kezdi újra a kereskedelmet Törökországban. Jelen állás szerint az összes Apple-termék jelentősen kevesebbe kerülne Törökországban, mint az eurózónában, az Egyesült Királyságban vagy az Egyesült Államokban, ha az adókat is figyelembe vesszük. Egy iPhone 13 például 11 999 TL-ért kerül forgalomba, ami 827 eurónak vagy 930 dollárnak felel meg. Hasonlóképpen, egy új középkategóriás MacBook Pro 16 31 999 TL-ba (~2 204 €) kerül, ami jóval alacsonyabb, mint az euróövezetben fizetendő 2979 €.

Hirdetés

Vélhetően az Apple csak akkor tér vissza Törökországba, ha az ország valutája stabilizálódik, ami szintén bizonytalan. Mint a Reuters kifejti, a török líra az év eleje óta 45%-ot veszített értékéből az amerikai dollárral szemben, egy hét alatt pedig 15%-ot a kamatcsökkentést követően.

Ráadásul Törökországban az infláció közel 20%-os. Ennek megfelelően elképzelhető, hogy az Apple minden kategóriában drasztikusan megemeli az árakat, amikor újra megnyitja törökországi weboldalát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.