Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple megvédi a magántitkokat

|

Tim Cook szerint cége kormányzati nyomásra sem enged hozzáférést az eszközein zajló titkosított kommunikációhoz.

Hirdetés

Az Apple nem áldozza fel az adatvédelmet a nemzetbiztonság oltárán, jelentette ki egy CBS-interjúban Tim Cook, az Apple vezére. Cook szerint a felhasználóknak joguk van ahhoz, hogy biztonságban tudják egészségügyi, pénzügyi és egyéb személyes adataikat, üzleti titkaikat és magánbeszélgetéseiket.

Az elmúlt időszakben elkövetett párizsi és San Bernardino-i terrortámadások után a technológiai cégekre egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy a nyomozó hatóságok számára biztosítsanak betekintést azokba a titkos kommunikációkba, amelyeket a gyanú szerint a terroristák arra használnak, hogy kiterveljék akcióikat és követőket toborozzanak.

Decemberben Barack Obama elnök  felszólította a hi-tech cégeket, segítsenek megakadályozni, hogy a terroristák kibújjanak a felelősségre vonás alól, és James Comey FBI-igazgató is a kommunikációk titkosításáról folytatott vitát kezdeményezett a technológiai szektorral.

Cook azonban nem alkuszik a kérdésben, mert úgy érzi, hogy ha a kormánynak hozzáférést engednének a titkosított kommunikációkhoz, ezt a "hátsó ajtót" előbb-utóbb mások is kihasználhatnák.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.