Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple részvényesek úszni fognak az osztalékban

|

Az Apple pénzügyi évének negyedik negyedében kezdődő osztalékprogram 2,65 dollár részvényenkénti kifizetést irányoz elő. Ekkora osztalékfizetés még Amerikában is ritkán van.

Hirdetés

Amikor az Apple kifizeti részvényeseinek az osztalékot júliusban és szeptemberben, az az egyik legnagyobb idei pénzosztás lesz. Összesen 9,9 milliárd dollár vándorol a részvényesi zsebekbe, ami viszont egy elég vékonyka 1,8 százalékos hozam mellett megy végbe, ha hinni lehet a Forbes számításainak. 

Az üzleti magazin az Apple akciójának kontrasztjaként bemutatta a 2011-es vállalati eredmények utáni legnagyobb osztalékfizetéseket. Ebben a sorban az Apple a második lenne. A legnagyobb öt osztalékoló a következő:
AT&T: 10,2 milliárd dollár
Exxon Mobil: 8,7 milliárd dollár
General Electric: 6,8 milliárd dollár
Johnson & Johnson: 6,2 milliárd dollár
Chevron: 6,1 milliárd dollár

Emellett az Apple elkezdi visszavásárolni a részvényeit, amire 10 milliárd dollárt szán a szeptember 30-án induló 2013-as pénzügyi évben. Arra számítanak, hogy a folyamat három év alatt zárul le, s az a célja, hogy a jövőbeli munkavállalói részvényadományozási és -vásárlási programokat kompenzálja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.