Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple skalpját akarja az újdonsült Intel-vezér

|

Pat Gelsinger egy beszédében keresetlen egyszerűséggel cupertinói életstílus-cégnek nevezte az Apple-t, és a legfontosabb célként azt tűzte ki, hogy lapkákkal lepipálják az Apple-t.

Hirdetés

Nagy ígéretekkel kezdi működését az Intel újdonsült vezérigazgatója, Pat Gelsinger, aki elsőnek rögtön az Apple-t fogja célkeresztbe. Gelsinger a dolgozókhoz intézett beszédében arról értekezett, hogy az Intelnek jobb termékeket kell a PC ökoszisztémába szállítania, mint bármi, amit az a bizonyos "cupertinói életstílus-cég" elő tud állítani, és a  jövőben ilyen jónak kell lennünk, nem érhetik be ennél kevesebbel.

Hirdetés

Ez mindenképpen erős vállalás Gelsinger részéről, hiszen az Apple M1 processzora remekül teljesít, ráadásul az Apple csak most kezdte meg az átállást az Intel lapkáiról az Apple Siliconra, és minden további finomítás csak javíthat a teljesítményen és az energiahatékonyságon. Mindeközben az Intel évek óta gondokkal küzd a lapkagyártó iparban, és a legvéresebb tollú kritikusok szerint jó ideje ugyanazokat a processzorokat adja ki minimális változtatásokkal.

Ennek köszönhetően az egykor magasan piacvezető cég tortájából először az utóbbi években hihetetlenül megerősödött AMD karapott ki egyre nagyobb szeleteket, majd pedig jött az ARM-alapú chipek megjelenése a PC-s szegmensben, kezdve az Apple M1-gyel, amely után már a Microsoft is saját fejlesztésű ARM-lapkán gondolkodik. Az új igazgató ezen az állapoton akar mielőbb változtatni és visszahozni az Intel fénykorát.

Gelsingerre más feladatok is várnak, az oregoni székhelyű óriáscégnek ugyanis rövidesen határoznia kell, hogy továbbra is egyedül folytatja-e a lapkagyártást, vagy a chipek előállítását részben kiadja más vállalkozásoknak. Az Intel azt ígéri, hogy a negyedik negyedéves pénzügyi eredmények megjelenéséig közzéteszi döntését.

A gyártás beszüntetése mindenesetre drámai hatással lenne a cég dolgozóira, mivel az Intel 21000 oregoni lakost foglalkoztat, és évente dollármilliárdokat fizet ki gyáraiban. Ha mégis a kiszervezés mellett dönt, legkorábban 2023-tól indulhat meg Kínában és Dél-Koreában a külső előállítás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.