Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple új világrekordot állított fel

|

Az amerikai technológiai óriás lesz az első vállalat a világon, amely elérte a 3 billió dolláros piaci kapitalizációt.

Hirdetés

Az új év új csúcspontot jelentett az Apple számára. Az almás cég az első olyan vállalat lett, amely elérte a 3 billió dolláros piaci értéket, mivel a befektetők tömérdek pénzt öntöttek a részvényekbe a rendes kereskedés első napján.

Az Apple részvényeivel hétfőn 182,88 dollárig emelkedtek, ami 3%-os növekmény a pénteki New York-i záráshoz képest, így a vállalat piaci kapitalizációja meghaladta a 3 billió dollárt. A részvények 182,01 dolláros záróárfolyamra süllyedtek, így a kaliforniai székhelyű Apple értéke 2,986 billió dolláron állt, ami éppen a napközbeni mérföldkő alatt van.

Hirdetés

Miután 44 év kellett ahhoz, hogy egy 2 billió dolláros piaci értékű vállalatot építsen, az Apple kevesebb mint 17 hónappal később elérte a 3 billió dolláros határt. Sőt, a piaci tőkeértéke 2018 augusztusa óta megháromszorozódott.

Az Apple korábban az amerikai szoftveróriással, a Microsofttal és a szaúd-arábiai állami olajvállalat, a Saudi Aramco társasággal osztozott a 2 billió dolláros klubban. Két másik amerikai technológiai vállalat szorosan követi őket. A Google anyavállalata, az Alphabet megközelíti a 2 billió dollárt, míg az Amazont több mint 1,7 billió dollárra értékelik a befektetők.

A Tesla, az Elon Musk által vezetett EV-gyártó vezette a hétfői piaci ralit, részvényei közel 14%-kal emelkedtek. Az emelkedés mintegy 140 milliárd dollárral növelte a Tesla piaci értékét, így az 1,2 billió dollár fölé emelkedett, kevesebb mint három hónappal azután, hogy a vállalat belépett az 1 billió dolláros klubba.

Az Apple-t az iPhone 13-as készülék iránti erős kereslet segíti, az ünnepi vásárlási szezonban több mint 40 millió darabra becsült eladással - mondta Daniel Ives, a Wedbush Securities elemzője. És bár a befektetők bíznak abban, hogy a vállalat képes lesz népszerű hardvereket piacra dobni, szerinte az Apple szolgáltatási üzletága mintegy 1,5 billió dollárt ér.

Mint ismeretes, augusztusban Tim Cook, a vállalat vezérigazgatója több mint ötmillió részvényt kapott a cégtől, tízéves évfordulójára, amiről azóta kiderült, hogy többségüket eladta, több mint 750 millió dollárért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.