Hirdetés
. Hirdetés

Az Azure végül felül kerekedett az AWS-en a globális felhőcsatában

|

A Microsoft felhőszolgáltatása a vállalkozások által üzemeltetett virtuális gépek (VM-ek) számát tekintve is megelőzte az AWS-t.

Hirdetés

Miközben a felhőháború tovább dúl, a Flexera új jelentése szerint a Microsoft Azure használata végül több kulcsfontosságú területen is megelőzte az AWS-ét. Az új Flexera 2022 State of the Cloud Report összeállításához a vállalat tavaly 753 felhős döntéshozót és felhasználót kérdezett meg a világ minden tájáról, hogy többet tudjon meg a nyilvános, privát és több felhő piacáról.

A felmérés eredményei szerint a vállalatok 80 százaléka használja az Azure-t, szemben az AWS-t használó 77 százalékkal. A Microsoft felhőszolgáltatása a vállalkozások által üzemeltetett virtuális gépek (VM-ek) számát tekintve is megelőzte az AWS-t. A vállalkozások 71 százaléka több mint 51 VM-et futtat az Azure-on, míg az AWS 69 százalékot ért el.

Hirdetés

Ugyanakkor a vállalati Azure-felhasználók 53 százaléka legalább 1,2 millió dollárt költ évente, szemben az AWS 52 százalékával. Ami a privát felhőket illeti, a Microsoft Azure Stack az előző évhez képest némileg növelte piaci részesedését, és elérte a 37 százalékot, és a VMware vSphere-t (31%) váltotta fel az első helyen.

Amikor a Flexera felmérésében részt vevő válaszadók a különböző méretű szervezetek kihívásairól kérdezték őket, a legnagyobb leküzdendő akadályként a biztonságot, a felhőkiadások kezelését, valamint az erőforrások vagy a szakértelem hiányát jelölték meg.

Ami a felhőköltéseket illeti, a szervezetek átlagosan 13 százalékkal lépik túl a költségvetést, és arra számítanak, hogy jövőre 29 százalékkal nő a felhőszolgáltatásokra fordított összeg. A megkérdezettek úgy becsülték, hogy a szervezetek a felhőre szánt költségvetésük 32 százalékát pazarolják el.

A Flexera jelentése arra is rávilágított, hogy a kkv-k felhőköltései hatalmas változást tükröznek. A kkv-k (1000 vagy annál kevesebb alkalmazottal működő szervezetek) 52 százaléka évente több mint 1,2 millió dollárt költ felhőszolgáltatásokra, ami 38 százalékos növekedést jelent a tavalyhoz képest.

Brian Adler, kutatócég felhőpiaci stratégiáért felelős vezető igazgatója közölte, hogy a felhő elfogadása jelentősen felgyorsult a világjárvány hatására. "A szervezetek digitális átalakulási ütemének fenntartásához a felhőnek jelentős szerepet kell játszaniuk a stratégiában. A felhő segít a vállalkozásoknak a skálázásban, az agilisabbá válásban, a bevételek növelésében és az üzleti célok elérésében. Láthattuk, hogy a felhő alkalmazása az elmúlt néhány évben egyre bővült, és a világjárvány nagymértékben felgyorsította ezt a folyamatot. A pandémia utáni világban azonban, amelyet most alakítunk, új trendek kerülnek előtérbe" - jelentette ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.