Hirdetés
. Hirdetés

Az eBay megteszi, ami tőle telik

|

A közelmúltbeli francia döntéssel szögesen ellentétes határozatot hozott a New York-i szövetségi bíróság.

Hirdetés

A New York-i szövetségi bíróság az eBay Inc. javára döntött hétfőn a perben, amelyet a Tiffany és Co. indított a legnagyobb online aukciós site ellen. A keresetet azért nyújtották be, mivel a felperes szerint az eBay nem tett meg mindent annak érdekében, hogy megakadályozza: a szolgáltatás igénybe vételével hamisított Tiffany ékszereket értékesíthessenek - írta az Atlanta Business Chronicle.

A jogtulajdonosok sem dőlhetnek hátra
A Tiffany még 2004-ben nyújtotta be keresetét, és a mostani bírósági határozat nagy győzelmet jelent a kaliforniai eBay vállalatnak, amely korábban azzal védekezett, hogy a Tiffany nem müködött velük együtt annak érdekében, hogy felderítsék és megakadályozzák a hamisított ékszerek értékesítését. A Tiffany ahelyett, hogy a hamisított termékeket eladásra kínáló felhasználók ellen fordult volna, az eBay-t perelte be, amely azonban sikeresen bizonyította azt, hogy egyébként mindent megtesznek a hamisított áruk értékesítése ellen, és a tudomásukra jutott esetekben el is távolítják az ilyen aukciókat az oldalakról.

Közleményükben az eBay képviselői úgy fogalmaztak: a döntés "megerősítette azt, hogy a védjegyek védelme elsősorban a jogtulajdonosok feladata."

Ellentétes francia döntés
A közelmúltban, ahogy arról már beszámoltunk, éppen ezzel ellentétesen foglalt állást egy francia bíróság, amely döntése szerint az aukciós portálnak összesen 61 millió dollárt kell fizetnie, amiért hamis Louis Vuitton Malletier és Christian Dior Couture termékek, valamint Guerlain, Givenchy és Kenzo parfümök eladását engedélyezte oldalain.

Az aukciós vállalat - amely fellebbezett a döntés ellen - akkor is azt hangsúlyozta, hogy azonnal leveszi az oldalairól azokat a termékeket, amelyekről feltételezi, hogy hamisítványok. Az eBay évente 20 millió dollárt költ a hamisított termékek azonosítására, és 2 ezer alkalmazottjuk dolgozik ezen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.