Hirdetés
. Hirdetés

Az Ethereum frissítése több mint 30 milliárd dollárnyi kriptotokent szabadít fel

|

Ez jelentős árfolyamesést eredményezhet, ha azonnal likvidálják.

Hirdetés

A második legnagyobb kriptopénz, az ether alapjául szolgáló szoftver szerdán szoftverfrissítést kapott, amely több mint 30 milliárd dollárnyi digitális tokenhez ad hozzáférést a befektetőknek. Az Ethereum blokklánc legújabb, Shapella néven ismert frissítése lehetővé teszi a befektetők számára, hogy az elmúlt három évben a blokklánc hálózaton kamatokért cserébe letétbe helyezett ether tokenek egy részét beváltsák. Az ilyen úgynevezett "staked ether" tokenek jelenleg az összes ether token mintegy 15 százalékát teszik ki a Dune Analytics adatszolgáltató cég szerint, és mintegy 31 milliárd dollár értékűek.

A változások valószínűleg az ether fokozott volatilitásához fognak vezetni, jósolták a befektetők. Egyesek úgy vélik, hogy a széles körű visszaváltások eladási hullámhoz vezethetnek, ami viszont az ether árfolyamára nehezedik, amelynek mintegy 230 milliárd dolláros piaci értékét csak a bitcoin múlja felül.

"Ennek a korábban nem realizált befektetésnek a felszabadulása jelentős árfolyamesést eredményezhet, ha azonnal likvidálják" - írták a Deutsche Bank elemzői egy jegyzetben.

Hirdetés

Az Ethereum legutóbbi jelentős frissítésében, szeptemberben drasztikusan csökkentette az energiafelhasználását. A támogatók szerint ez a lépés előnyt biztosítana az Ethereumnak, mivel igyekszik megelőzni a bitcoint. Az ether azonban továbbra is lemaradt nagyobb riválisától, idén alig 60 százalékot erősödött, szemben a bitcoin több mint 80 százalékos ugrásával.

Miután 2022-ben több trillió dollár törlődött le a kriptopiacról, a szektor 2023-ban a központi banki kamatemelések lassulására vonatkozó várakozásokra támaszkodva emelkedett. Az Ethereum népszerűvé vált az úgynevezett decentralizált pénzügyi alkalmazásokban, amelyek pénzügyi szolgáltatásokat kínálnak, miközben elkerülik a hagyományos iparági kapuőröket, például a bankokat. A mainstream kereskedelemben vagy pénzügyekben azonban továbbra is kevéssé használják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.