Hirdetés
. Hirdetés

Az Ethereum tranzakciók szárnyaltak 2022-ben, de Bitcoin továbbra is a legnépszerűbb

|

Az Ethereum hálózaton lebonyolított összes tranzakció több mint négyszeresen haladta meg a Bitcoinét, de a Bitcoin még mindig a legkeresettebb kriptopénz 2022-ben.

Hirdetés

Az Ethereum hálózat tavaly a teljes tranzakciós volument tekintve háttérbe szorította a Bitcoint, bár a kriptók királya megőrizte koronáját, ha az online keresési érdeklődésről van szó. A Nasdaq és az Ycharts január 2-án a Redditen megosztott adatai szerint 338 százalékkal több Ether (ETH) tranzakció volt 2022-ben (408,5 millió), mint Bitcoin (BTC) tranzakció (93,1 millió). Az átlagos napi tranzakciók száma az ETH esetében 1,1 millió, a BTC esetében 255 ezer körül van - írja a Cointelegraph.

ETH vs BTC tranzakciós volumen - Nasdaq/Ycharts via Reddit

A Bitcoin hálózaton azonban a tranzakciós volumenek egyenletesebbek és rendszeresebben zajlottak, mint az Ethereumon, ahol sokkal nagyobb volatilitást mutattak a tranzakciós volumenek. Ez a kereslet bizonyos időszakokban, például az NFT bevezetésekor és más felhajtással járó események, például a XEN pénzverés alkalmával bekövetkező kiugrásoknak volt köszönhető.

Az Ethereum hevesebb tranzakciós volumene az új évben is folytatódott: a Bitinfocharts szerint az Ethereum tranzakciószáma január 2-án elérte a 924 614-et, ami 300 százalékkal magasabb növekedést jelent, mint a Bitcoin ugyanezen a napon mért 229 191 tranzakciója.

A mérőszámokat közzétevő elemző azt mondta, hogy "szkeptikusan áll az emberekhez, akik azt mondják, hogy egy nap megtörténhet a flippening", hozzátéve, hogy az ezt szorgalmazóknak most van rá okuk. A flippening akkor következik be, amikor egy lánc megelőz egy magasabb rangú láncot ugyanazon metrika, jelen esetben a tranzakciók és az aktivitás tekintetében.

A Bitcoin és az Ethereum elmúlt egy éve


A grafikonok nem tartalmazzák a 2. réteg tranzakcióit sem, ami az Ethereumot még inkább a Bitcoin elé helyezné ebben a mérőszámban. Az L2beat szerint az L2 tranzakciók másodpercenkénti száma október közepén valóban meghaladta az Ethereum 1. rétegének tranzakcióit, és azóta is fölötte van. Ám bár az Ethereum a tranzakciók és az aktivitás tekintetében előrébb járhat, a Bitcoin továbbra is a legtöbbet keresett kriptopénz az interneten.

Január 1-jén az "In Bitcoin We Trust" hírleveléből kiderült, hogy 2022-ben a BTC vonzotta a legtöbb figyelmet a Google keresőmotorjában, 28,4 millió havi Google-kereséssel világszerte. A jelentés egybecseng a Cointelegraph beszámolójával, amely december 23-án arról írt, hogy az Ethereum nem került a második, de még csak nem is a harmadik helyre a keresési népszerűség tekintetében. Ezeket a helyeket a memecoinok foglalták el Shiba Inu (SHIB )és a Dogecoin (DOGE). A negyedik helyen álló Ethereumnak az adatok szerint 3,8 millió globális havi keresése volt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.