Hirdetés
. Hirdetés

Az EU-s távközlési cégek nyílt levélben mondták el, hogy szerintük mi az EU polgárainak érdeke

|

Fontos ágazatspecifikus kérdéseket is figyelembe kell venni.

Hirdetés

Vezető európai távközlési vállalatok nyílt levelet tettek közzé, amelyben felszólítják az uniós döntéshozókat, hogy Európa digitális törekvéseit szorosan hangolják össze a támogató politikai és szabályozási ökoszisztémával. Európa számára elengedhetetlen, hogy vezető szerepet vállaljon a technológiai innováció és a befogadás terén. A vezető európai szolgáltatók vezérigazgatói konkrétan három területen követelnek intézkedéseket.

Az európai digitális vezetői ambíciók és a versenypolitika egyértelmű összehangolása. Az iparági együttműködésre vonatkozó pozitív jelzések - a hálózatmegosztástól kezdve az IPCEI-projekteken át az egyéb kooperációkig - fontos előrelépést jelentenek, és ezeket meg kell erősíteni. A távközlési ágazat méretének növelése továbbra is prioritás marad, mind a piacokon belül, mind a piacok között, ami az EU és polgárai stratégiai érdeke.

Hirdetés

Erős politikai támogatás annak érdekében, hogy a szabályozási intézkedések elősegítsék a gigabites hálózatokba történő beruházásokat, amelyekhez 300 milliárd euró többletberuházásra lesz szükség. A szabályozásnak teljes mértékben tükröznie kell a piaci realitásokat, most és a jövőben. Nevezetesen, hogy a távközlési szolgáltatók szemtől szemben versenyezzenek a nagy technológiai cégek szolgáltatásaival, élénk piacokon. Véget kell vetni a magas frekvenciaáraknak és az árveréseknek, amelyek mesterségesen kényszerítik a piacra a fenntarthatatlan új szereplőket.

Azok a közelmúltban felmerült elképzelések, amelyek az Európai Bizottság javaslatának megváltoztatását célozzák, és a kiskereskedelmi árszabályozást a nemzetközi hívásokra is kiterjesztenék, a telekommunikációs cégek becslései szerint 4 év alatt több mint 2 milliárd eurónyi bevételt vonna ki erőszakkal az ágazatból. Ez pedig az ágazat éves mobilinfrastruktúra-beruházási kapacitásának 2,5 százalékával egyenértékű. Emellett alapvetően fontos a kiépítési költségek csökkentésére irányuló, folyamatban lévő szakpolitikai munka, aminek gyorsan kell haladnia.

Újabb erőfeszítések szükségesek a globális technológiai óriások és az európai digitális ökoszisztéma közötti kapcsolat kiegyensúlyozására. A telekom cégek kinyilvánították, hogy az olyan intézkedések, mint a digitális piaci törvény, döntő szerepet játszanak, és ezért határozottan támogatják őket. Emellett fontos ágazatspecifikus kérdéseket is figyelembe kell venni. A hálózati forgalom nagy és egyre növekvő részét a nagy technológiai platformok generálják és monetizálják, ez azonban folyamatos, intenzív hálózati beruházásokat és tervezést kíván a távközlési ágazat részéről.

Ez a modell - amely lehetővé teszi, hogy az uniós polgárok élvezhessék a digitális átalakulás gyümölcseit - csak akkor lehet fenntartható, ha az ilyen nagy technológiai platformok is méltányosan hozzájárulnak a hálózati költségekhez. El kell érni továbbá, hogy az új ipari stratégiák lehetővé tegyék az európai szereplők - köztük a távközlési vállalatok - számára, hogy sikeresen versenyezzenek a globális adattérben, hogy valódi európai értékekre épülő európai adatgazdaság alakulhasson ki.

Címkék: #eu
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.