Hirdetés
. Hirdetés

Az IBM felvásárolja a StepZent, hogy a cégek nagyobb üzleti értéket hozhassanak ki adatokból és API-kból

|

Az IBM bejelentette a StepZen felvásárlását, amely egy olyan GraphQL szervert fejlesztett ki, amelynek egyedi architektúrája segít a fejlesztőknek GraphQL API-k gyors és kevesebb kóddal történő létrehozásában.

Hirdetés

Ez az IBM első felvásárlása 2023-ban. Mióta Arvind Krishna 2020 áprilisában lett vezérigazgató, az IBM 30 vállalatot vett meg, hogy megerősítse hibrid felhő- és mesterséges intelligencia (MI) képességeit - közölte az IBM.

A hibrid felhő egyre szélesebb körű elterjedése azt eredményezte, hogy az adatokat mindenhol tárolják, azaz különböző típusú adattárolókban, adattárházakban, tavakban és tóházakban, valamint különböző felhőkben és helyben lévő környezetekben. Az API-k alapvető összekötőként szolgálnak a különböző adatforrások és alkalmazások között, ami azt jelenti, hogy a vállalkozások minden korábbinál több API-ra támaszkodnak és több API-t hoznak létre, hogy hozzájussanak az alkalmazások és élmények működtetéséhez szükséges adatokhoz.

A GraphQL gyorsan vált a vállalatok számára az adataikkal való interakcióhoz használt lekérdezési nyelvvé, és az API-k új szabványaként jelenik meg, a REST API-kba és adatrendszerekbe történő befektetésekre rétegződve.

Egy e-kereskedelmi alkalmazásnál például a GraphQL képes egyetlen hívással egyesíteni a különböző alrendszerekben található adatokat, így az ügyfélinformációkat, a rendelésszámokat és a szállítási státuszt, és egy elvárt formátumban vissza is adja azokat. Ez az egyszerűség az oka annak, hogy a GraphQL népszerűsége és használata gyorsan növekszik. A Gartner szerint 2025-re a vállalatok több mint 50 százaléka fogja használni a GraphQL-t a termelésben, míg 2022-ben ez az arány kevesebb mint 10 százalék volt. Míg az alkalmazáscsapatok számára a GraphQL API-k használata lényegesen egyszerűbb, a létrehozásukkal megbízott csapatok számára kihívást jelenthetnek.

Hirdetés

A 2020-ban alapított StepZen egyszerűbb módot kínál a fejlesztők számára a GraphQL API-k létrehozására. A StepZen deklaratív programozási megközelítést alkalmaz (azt írja le, hogy mit csinál a program, anélkül, hogy kifejezetten meghatározná, hogyan), ami kisebb és intuitívabb kódot, jobb futásidejű teljesítményt és gyorsabb értékteremtési időt eredményez. A StepZent úgy tervezték, hogy rendkívül rugalmas legyen. Kompatibilis más API-megközelítésekkel, és szolgáltatásként (SaaS) is elérhető, miközben támogatja a magánfelhőkben és a helyben lévő adatközpontokban történő telepítést is.

A StepZen fejlesztését olyan ipari veteránokból álló csapat végezte, akik kulcsfontosságú hozzájárulást nyújtottak az adatbázis-technológiákhoz, többek között az IBM Db2, a PostgreSQL és az Apache Derby terén, és mély szakértelemmel rendelkeznek az API-k és a felhőszintű telepítések terén. A felvásárlás 2023. február 6-án zárult le, és a StepZen csapata és technológiája az IBM Software egységének részévé válik. Az ügylet pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.