Hirdetés
. Hirdetés

Az IBM új felhő- és AI-szolgáltatásokat indít az üzleti élet modernizálására

|

A jelenlegi trend megfordítására és a növekedés felélesztésére tett erőfeszítések egyik legfontosabb része a felhőtechnológiák fejlesztése.

Hirdetés

Az IBM egy olyan terméket vezet be, amely segít a vállalkozásoknak a feladataik automatizálásában, kihasználva, hogy a világjárvány idején a chatbotok és virtuális asszisztensek teret nyertek, illetve újabb lépést tesz a felhőszolgáltatások és a mesterséges intelligencia irányába is.

A Watson Orchestrate nevű eszköz a mesterséges intelligencia segítségével kiválasztja és sorrendbe állítja az adott feladat elvégzéséhez szükséges előre összeállított készségeket az értékesítési, humánerőforrás- vagy üzemeltetési funkciókban. A várhatóan még idén piacra lépő eszköz kompatibilis lesz számos üzleti alkalmazással.

Hirdetés

"Úgy fogunk visszatekinteni az idei és a tavalyi évre, amikor a világ teljes erővel belépett a digitális évszázadba. Ahogyan a múlt században a gyárakat és a gépeket villamosítottuk, úgy a 21-ik században a hibrid felhő segítségével fogjuk a mesterséges intelligenciát a szoftverekbe és rendszerekbe oltani" - mondta Arvind Krishna az IBM vezérigazgatója a Bloomberg tudósítása szerint.

A Watson Orchestrate egyike az IBM az éves Think konferenciáján bemutatkozó terméknek. Az idei konferenciát szánja a cég annak a helynek, ahol az "évszázados vállalatból modern céggé válás teljes mértékben bemutatkozik". A világjárvány felgyorsította a felhőszolgáltatások bevezetését, ezt a trendet Krishna azóta igyekszik optimalizálni, amióta tavaly átvette a vezérigazgatói tisztséget. Az IBM bevételei évek óta zsugorodtak. A trend megfordítására és a növekedés felélesztésére tett erőfeszítések egyik legfontosabb része a felhőtechnológiák fejlesztése.

Az IBM az úgynevezett hibrid felhőre összpontosít, amely lehetővé teszi a vállalatoknak, hogy saját adatközpontjaik és másoktól bérelt, online elérhető számítási erőforrások kombinációját használják. Már 2019-ban ez a stratégia táplálta a Red Hat 34 milliárd dolláros felvásárlását. Az ügylet megszervezésében Krishna is segédkezett. Az IBM azt is célként tűzte ki, hogy a vállalati felhasználók több rendszerükben alkalmazhassanak majd mesterséges intelligenciát.

Az armonki székhelyű vállalat partnerségre lépett az Ernst & Younggal, hogy létrehozzon egy olyan központot, amely a szabályozási megfelelés, a digitális bizalom és a biztonsági szolgáltatások nyújtására összpontosít majd a pénzügyi szolgáltató vállalatok számára az IBM hibrid felhőplatformján keresztül. Az Big Blue emellett frissíti Cloud Pak for Data szolgáltatását, amely a közlése szerint az eddigieknél nyolcszor gyorsabban generálja a lekérdezésekre adott válaszokat, illetve bevezetik a Project CodeNet nevű nyílt forráskódú adathalmazt, amely több millió sornyi kódot tartalmaz a mesterséges intelligencia üzleti alkalmazásainak felgyorsítása érdekében.

Az új ajánlatok az IBM 2 nanométeres chipjének bemutatása után érkeznek, amely a világ legkisebb és első ilyen méretű chipje. Az IBM szorosan együttműködik a Samsunggal és az Intellel a chipek piacra dobása érdekében. Erről Krishna beszélt az újságírókkal folytatott telefonbeszélgetésen, ahol azt is hozzátéve, hogy a jelenlegi félvezetőhiány "nagyon aggasztó".

Krishna megerősítette, hogy az IBM "középtávon a fenntartható, egyszámjegyű növekedés felé vezető úton van", az új ajánlatok pedig végül a bevételek növekedését eredményezik majd, ahogy az ügyfelek mindinkább alkalmazzák őket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.