Hirdetés
. Hirdetés

Az indiai cégek nagyon beindultak ebben a szegmensben

|

Hamarosan a globális piac 8 százalékát fogják megszerezni.

Hirdetés

A Bain & Company 2022-es jelentése szerint India SaaS-ökoszisztémája globálisan vezető szerepet tölt be, méretben és érettségben pedig csak az USA előzi meg. Az elemzés szerint 2027-re az indiai cégek a SaaS-piac 8 százalékát fogják uralni, ami 35 milliárd dolláros éves árbevételt jelent.

A "Stabilnak maradni a turbulenciák közepette" című jelentés szerint az indiai SaaS-vállalatok a piaci ellenszél ellenére évente 20-25 százalékkal növekednek. Az indiai vállalatok 12-13 milliárd dolláros éves árbevétele 2022-ben a globális SaaS-piac 5 százalékát tette, ami öt év alatt megnégyszereződik.

Hirdetés

"Ezt az ökoszisztémát egy globális ambíciókat megfogalmazó SaaS-vállalkozásokból álló csoport hajtja, amelyek mögött egy olyan befektetői bázis áll, amely hisz az indiai SaaS potenciáljában. Most az indiai SaaS-vállalatok olyan csoportjának megjelenését látjuk, amelyeknek lehetőségük van rá, hogy ne csak Indiában, hanem globálisan is győzni tudjanak" - mondta Arpan Sheth, a Bain & Company partnere.

A jelentés szerint az indiai SaaS-beruházások kilátásai a következő 12 hónapban nagyjából pozitívak maradnak. Az indiai befektetők mintegy 90 százaléka arra számít, hogy növeli vagy fenntartja a SaaS cégekbe történő tőkeallokációját. A jelentés szerint ráadásul a SaaS-sel kapcsolatos vásárlói hangulat a jövőben is nagyjából pozitív marad, a vállalati szoftverekkel foglalkozó döntéshozók mintegy 65 százaléka számít arra, hogy 2023-ban növelni fogja a szoftverekre szánt költségvetését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.