Hirdetés
. Hirdetés

Az információmenedzsment svájcibicskája

|

A tartalomközpontú adattárolás értékteremtő képességeinek megismerésére invitáljuk a közép- és nagyvállalati döntéshozókat idei konferenciánkra, amelyen cégcsoportunk Magyarországon szintén releváns okostársadalom-megoldásaira is kitekintünk.

Hirdetés

Második alkalommal rendezzük meg Hitachi Data Systems FORUM 2015 konferenciánkat november 12-én a budapesti Westend Hilton szállodában. A mennyiség helyett a minőségre törekszünk mind a tartalmat, mind a közönséget illetően - a tavalyi rendezvényen részt vevő mintegy száz közép- és nagyvállalati üzleti és informatikai döntéshozó ötös skálán 4,5-re értékelte a látottakat, hallottakat -, és az idei programot is ennek jegyében állítottuk össze. Az előadásokat ezúttal Hitachi Content Platform megoldásunk, valamint cégcsoportunk okostársadalom-fejlesztései köré csoportosítottuk.

Szponzoraink előadásain keresztül a résztvevők közelebbről is megismerhetik a tartalomorientált tárolómegoldások képességeit, a felhasználás sokrétű lehetőségeit és a megvalósított projektek tapasztalatait. Mindezt két saját előadással foglaljuk keretbe, amelyekben a Hitachi Data Systems stratégiáját és a két megoldásterület további fejlődéséről alkotott jövőképét, valamint a tartalomközpontú tárolás technológiai környezetét taglaljuk.

Idei konferenciánkon elsősorban olyan információkat szeretnénk átadni, amelyek alapján a közép- és nagyvállalati vezetők eldönthetik, hogy a gyorsan változó üzleti igények kiszolgálására tárolókörnyezetüket milyen irányban érdemes továbbfejleszteniük.

Biztonságos, hibrid tárolóplatform

Különösen hasznosnak ígérkeznek ezek az ismeretek a tartalomorientált tárolási megoldások vonatkozásában, mivel az eddigi tapasztalatokból ítélve a vállalatok általában a Hitachi Content Platform (HCP) egy-egy vetületét ragadják meg, holott annak több képességére építhetnek projektjeikben.

Egyetlen mondatba sűrítve biztonságos, hibrid tárolóplatformként határozhatnánk meg megoldásunkat. A HCP-t a vállalat elsősorban maga menedzseli, de az szabványos felületeken keresztül az Amazon, a Google, a Microsoft és más szolgáltatók nagy felhőplatformjai felé is megnyitja az utat, illetve nyílt API-jain keresztül más alkalmazásokhoz, egyedi fejlesztésű szoftverekhez csatlakoztatható.

Content Platformunk emellett hét olyan vetülettel bír, amelyet a vállalatoknak szintén érdemes közelebbről megismerniük. A Hitachi Data Systems infrastruktúrájára és szoftvermegoldásaira épül, így alapfeladatát, az adattárolást is olyan fejlett funkciókkal látja el, mint például a deduplikálás, a robbanásszerűen növekvő, strukturálatlan adattömeg kezeléséhez pedig big data konténert kínál.

A tartalom megosztását platformunk házon belül, mégis a felhő rugalmasságával támogatja. A munkatársak egymás között vagy külső partnerekkel megosztott mappákon és mobileszközökre letölthető alkalmazáson keresztül tehetik hozzáférhetővé az információkat, és ehhez a biztonsági szinteket is beállíthatják. A HCP Anywhere kliensalkalmazás ingyenesen kipróbálható - konferenciánk anyagait szintén ezen keresztül fogjuk megosztani -, és próbalicencek útján a teljes HCP-t demózni tudjuk szoftveresen.

Nagyban növeli a több kirendeltséget fenntartó vállalatok adatbiztonságát a HCP automatikus adatreplikáló képessége, amely tárhely- és sávszélesség-kímélő módon szinkronizálja az adatokat a központi tárolókkal. Platformunk négy példányban menti az adatokat, így szalagmentes tárolást valósíthat meg segítségével a vállalat, mivel az információk akkor is visszaállíthatók, ha valamely lemez meghibásodik. A lemezes tárolás költséghatékonyságát növeli, hogy több diszkréteg alakítható ki, a ritkábban használt, archivált adatok lassabb, olcsóbb lemezekre költöztethetők, szintén automatikusan.

 

Adatintenzív okostársadalom

A Hitachi Content Platform nem utolsósorban keresőmotorral segíti a strukturált és a strukturálatlan adatok gyors fellelését, a vállalatok ehhez igény szerint paraméterezhetik az információk indexelését. Fontos képesség ez, mivel egyre több szervezet szembesül azzal, hogy terabájtok helyett petabájtos adattömeggel kell számolnia. Japánban a Hitachi cégcsoport által gyártott és üzemeltetett Sinkanszen szupergyorsvonat hetente egy petabájt adatot termel, de Magyarországon is vannak olyan ügyfeleink, amelyeknél petabájtokban gondolkodnak.

A közlekedés, a távközlés terén hazánkban is megvalósultak már olyan fejlesztések, amelyek a fejlődés fenntarthatóságát és az életminőség javítását célozzák okostársadalom-megoldásokon keresztül. Ahogyan a Sinkanszen példája mutatja, ezek jellemzően adatintenzív, nagy adattömegek begyűjtésére és elemzésére épülő megoldások.

Hatvannál több vállalatot felölelő cégcsoportunk az adattároló-megoldások, az IT-technológia mellett az okostársadalom-megoldások sok más építőelemét is szállítja, amelyekből vertikális megoldásokat alakított ki többek között az egészségügy, az energiaipar, a kereskedelem, a közbiztonság, a pénzügyi szolgáltatások és a szállítmányozás számára.

Az említett területeken Magyarországon is nagy távlatok nyílnak az okostársadalom-fejlesztések előtt, ezért idei fórumunk közönségének szeretnénk ezen megoldásainkat is bemutatni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.