Hirdetés
. Hirdetés

Az infrastruktúra befeszít

|

Hibrid környezetek telepítését és felügyeletét egyszerűsítő infrastruktúra-megoldásokat jelentett be éves konferenciáján a Dell Technologies nyilvános és magánfelhőkhöz, valamint peremhálózatokhoz. Új szoftverek és szolgáltatások segítik a vállalatokat a munkakörnyezet modernizálásában, a végponti eszközök telepítésében és menedzselésében, továbbá az adatvagyon kezelésében és védelmében is.

Hirdetés

A Dell Technologies Cloud platform a különböző felhőfajtákon átívelő, egységes infrastruktúra kialakítására ad alkalmat a vállalatoknak, és a hibrid környezetek műveleti központjaként a felügyeletet is egyszerűbbé, hatékonyabbá teszi, mondták a szállító vezetői a Las Vegasban május elején megtartott konferencián. A szervezetek ugyanis egységesen a VMware ismert eszközeivel vezethetik be, irányíthatják, automatizálhatják és hangolhatják össze alkalmazásaikat a felhőkön keresztül. A Dell Technologies Cloud platform a VMware Cloud Provider Program több mint 4200 partnerén keresztül és a legnagyobb, hiperskálázott felhőkben is elérhető, amelyek között mostantól a Microsoft Azure is szerepel.

Együttműködésüket kibővítve a Dell Technologies és a Microsoft a VMware Cloud Foundation alapjain a Microsoft felhőjében telepített, natívan futó, tanúsított és támogatott felhő-infrastruktúrát kínál. Az Azure VMware Solutions által a vállalatok a Microsoft felhőplatformjának más, például AI-, ML- és IoT-szolgáltatásaihoz is könnyebben kapcsolódhatnak, így felgyorsíthatják digitális átalakulásukat.

Ugyancsak a konferencián debütált - de majd csak az év második felében lesz széles körben hozzáférhető - a Dell Technologies új adatközpont-szolgáltatása (Data Center-as-a-Service, DCaaS), a VMware Cloud on Dell EMC, amely a Dell EMC VxRail készülékeit a VMware Cloud Foundation alaptechnológiáival integrálja a VMware által menedzselt szolgáltatásban.

Hirdetés

Előfizethető adatközpont
A VMware Cloud on Dell EMC révén saját adatközpontjukban és peremhálózatukban is úgy használhatják a vállalatok az infrastruktúrát, mint a nyilvános felhőszolgáltatásokat, azaz előfizetéses modellben. Minthogy a DCaaS szolgáltatást teljes egészében a VMware menedzseli, a szervezeteknek nem kell az infrastruktúra felügyeletével, hibaelhárítással és karbantartással vesződniük, felszabaduló erőforrásaikat például innovatív alkalmazások építésére csoportosíthatják át. Nem utolsó szempont az sem, hogy a VMware Cloud on Dell EMC nagyvállalati szintű adatszolgáltatásokat, megbízhatóságot, ellenálló képességet és kibervédelmet ad, és a beépített képességeken túl a vállalatok olyan kiegészítő szolgáltatásokat is kapcsolhatnak hozzá, mint a biztonsági mentés és a katasztrófa-elhárítás - akár a felhőben, akár helyben, a Dell EMC VxBlock 1000 integrált adatvédelmi és tárolómegoldását vagy más, a Dell Technologies által bevizsgált és tanúsított hardvereszközöket hozzáadva.

Újító erejüket és agilitásukat a vállalatok eszerint úgy növelhetik a Dell Technologies Cloud platform és a VMware Cloud on Dell EMC szolgáltatásaival, hogy közben az üzleti kockázatokat is könnyebben mérsékelhetik. Mindez ráadásul olcsóbbá válhat számukra, mivel alkalmazásaikat egységesen menedzselhetik a többfelhős környezetben, és rugalmasan eldönthetik, mely informatikai megoldásokat vásárolják meg, béreljék vagy használják szolgáltatásként. Az International Data Corporation (IDC) fehér könyve (Benefits of the Consistent Hybrid Cloud: A Total Cost of Ownership Analysis of the Dell Technologies Cloud) szerint a sima nyilvános felhőhöz képest a Dell Technologies Cloud öt év alatt akár 47 százalékot is lefaraghat a teljes birtoklási összköltségből.

Microsoft+Dell+VMware: Satya Nadella, Michael Dell és Pat Gelsinger a konferencia pódiumán

Júliusban kerül forgalomba a Dell EMC VxFlex készüléke, kis helyigényű, de nagy teljesítménysűrűségű és rugalmasan méretezhető, kulcsrakész rendszer az adatközponti környezet modernizálásához. A Dell Technologies mostantól egyetlen márkanév alatt vonja össze VxFlex OS-alapú hiperkonvergens infrastruktúra (HCI) megoldásait, így a korábban VxRack FLEX-ként ismert, szekrénybe szerelt integrált rendszerek neve is VxFlexre változik. Las Vegasban mutatkozott be a kétfoglalatos, 4U magas Dell EMC DSS 8440 szerver is, amely 4, 8 vagy 10 NVIDIA Tesla V100 grafikus processzorral és nagy belső tárkapacitással érkezik olyan teljesítményigényes feladatokhoz, mint például a modellezés, a szimulációk futtatása és a prediktív analitika tudományos kutatói és mérnöki területeken.

Egységben a munkaerő
Egyre nehezebben tart lépést a mobil körülmények között, illetve távolról dolgozó munkavállalók mind nagyobb táborával a PC-k és más végponti eszközök hagyományos megközelítésű, nagymértékben manuális és költséges életciklus-kezelése. A Dell Technologies ezen változtatna Unified Workspace megoldásával, amely a VMware Workspace ONE platformjára épül, és egységes végpontfelügyelettel korszerűsíti a Dell eszközök telepítését, menedzselését és védelmét.

A Workspace ONE integrált környezetébe bejelentkezve a munkavállalók a feladataik elvégzéséhez szükséges összes, házon belül vagy a nyilvános felhőben futó alkalmazást biztonságos módon érik el bármilyen eszközről. Egységes végpont-felügyeleti funkcióival a vállalatok központilag szabályozhatják és áramvonalasíthatják az alkalmazásszállítást, a javítások automatikus telepítését, valamint az eszközök egészségi állapotának monitorozását és diagnosztizálását.

Unified Workspace megoldását a Dell a Microsoft 365 - Windows operációs rendszerből, Office alkalmazásokból, valamint Intune és Azure Active Directory végpont-felügyeleti és hozzáférés-kezelő platformból felépülő - munkakörnyezetével is integrálta, így ellátó és telepítő szolgáltatásaival a vállalatok növelhetik a végfelhasználók hatékonyságát. A monitorozással nyert adatokat elemezve például kiválaszthatják az adott munkakörben legjobban használható alkalmazásokat és eszközöket, és azokat előre konfigurálva és telepítve kaphatják meg a Dell gyáraiból. A VMware Workspace ONE-hoz adott szolgáltatásával ezer eszközre vetítve közel egy heti munkaidőt takarít meg az informatikai osztálynak, állítja a Dell.

Biztonságos tárolás okosan
A végfelhasználói munkakörnyezet biztonságát a Unified Workspace olyan képességekkel fokozza, mint az alapvető bemeneti-kimeneti rendszer integritása felett őrködő Dell SafeBIOS és a fenyegetéskezelő SafeGuard and Response, amely a Dell Technologies csoporthoz tartozó Secureworks és a felhőalapú CrowdStrike menedzselt végpontvédelmi arzenálját vonultatja fel. Június végére a Unified Workspace megoldás összes eleme elérhető lesz.

Las Vegasban debütált a Dell EMC Unity középkategóriás tárolómegoldásának következő, XT nemzedéke, amely elődjéhez mérten kétszer gyorsabb, akár 5:1 arányú deduplikációval csökkenti a tárolt adatmennyiséget, és 85 százalékkal növeli a rendszerhatékonyságot. Az NVMe-kész Dell EMC Unity XT a nyilvános felhőben is fut - például a Dell Technologies Cloud részeként -, hibrid és többfelhős környezetekben zökkenőmentesen mozgatja az adatokat, és a szintén most bejelentett Dell EMC Cloud Storage Services részeként szolgáltatási modellben is előfizethető.

A PowerProtect Software platform és a PowerProtect X400 készülék együttesével a Dell EMC új adatmenedzsment-megoldást is bemutatott a konferencián. A PowerProtect Software platform adatvédelmi, replikációs, újrahasznosító és önkiszolgáló funkcióival, valamint SaaS-modellben működő, felhőalapú felügyeletével az adatgazdák önállóan irányíthatják a biztonsági mentés és az adatvisszanyerés műveleteit. A hibrid vagy tisztán flash alapú kiszerelésben is elérhető PowerProtect X400 készülék vertikálisan és horizontálisan is rugalmasan méretezhető, és a Dell EMC első adatmenedzsment-megoldása, amely gépi tanulást vet be az intelligens terheléselosztáshoz.

Integrated Data Protection Appliance (IDPA) készülékének kisebb, 8-24 terabájt kapacitású változatát is bejelentette a Dell EMC. Adataik védelmét integrált rendszerrel javítani akaró kis- és középvállalatok lelhetnek megoldásra a DP4400-ban, amelyet, ha idővel mégis kinőnének, licenckulcsok és bővítő készlet megvásárlásával 96 terabájtig is egyszerűen felméretezhetnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.