Hirdetés
. Hirdetés

Az Intel várhatóan rosszabbul teljesít az AMD-nél

|

Az Advanced Micro Devices már nyilvánosságra hozta legfrissebb pénzügyi jelentését, az Intel azonban óvatos. Elemzők szerint a jövő héten kiadásra kerülő riportjukban 35 százalékos nyereségcsökkenés szerepel majd. A rivális AMD viszont az utóbbi időkben nagyon belehúzott, egyre nagyobb piaci részesedést sikerül "ellopnia" az Inteltől.

Hirdetés

A kérdés már csak az, mikor térnek ismét észhez, mennyi veszteséget kell még elszenvedniük, mielőtt rendezni tudják a helyzetüket?

A Reuters elemzői szerint 22 cent részvényenkénti nyereségről számolnak majd be, pedig egy évvel korábban még 34 centet realizáltak ebben az időszakban. Az előre jósolt nettó bevétel 6%-os eséssel 8,87 milliárd dollárra tehető. Ebbe már beleszámolták az Intel múlt havi figyelmeztetését is, mely a várható bevétel csökkenésére vonatkozott. Emellett a bruttó árrés csökkenése is igen valószínű.

A vállalat egyik legnehezebb feladata, hogy megszabaduljon a felhalmozott készletektől. Ez főként az agresszív árcsökkentési politika következménye, ami az alsó kategóriás PC alkatrészektől a komoly szerverekig az egész termékskálán végiggyűrűzött. Várhatóan az év második felében rendeződhet némileg a helyzet, amikor is az újratervezett, alacsonyabb fogyasztású és nagyobb teljesítményű chipek ellepik a piacot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.