Hirdetés
. Hirdetés

Az IT szakma csúcstalálkozója

|

Mik lesznek az információs társadalom várható fejlesztési irányai és projektjei 2007 és 2013 között? Többek között erről is szó lesz június 27. és 29. között a IX. Országos Neumann Kongresszuson, melynek a győri Széchenyi István Egyetem ad helyet.

Hirdetés

Az új kormányprogram jegyében, a második Nemzeti Fejlesztési Terv véglegesítésének időszakában a konferencia jó lehetőség arra, hogy a szakma megvitassa a szükséges fejlesztésekkel kapcsolatos álláspontját. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) által rendezett kongresszus megpróbálja konkretizálni az információs társadalom mibenlétét, vázolni annak problémát és lehetséges jövőképeit.

Az esemény fővédnöke Sólyom László köztársasági elnök, arany fokozatú támogatója pedig az IBM Magyarország Kft. Szó lesz egyebek között az információs társadalom fejlesztési irányairól, az elektronikus közigazgatásról, vagyis az e-kormányzat jelenéről és jövőjéről, e-gazdasági kérdésekről, a legújabb kutatási eredményekről, a tartalomszolgáltatásról, nem utolsósorban pedig az informatika-oktatásról, illetve az informatika oktatásban betöltött szerepéről.

Paál Péter, az IBM Magyarország vezérigazgatója szerint a rendezvénynek különösen nagy aktualitást ad az államháztartás átszervezése, amely nem képzelhető el jelentős informatikai támogatás nélkül. Vagyis meg kell vizsgálni, hogy az egyes folyamatok miként digitalizálhatók. A vállalatok ugyanis azt várják el, hogy az államigazgatással ugyanolyan egyszerűen lehessen kommunikálni, mint ahogy a cégek közötti elektronikus üzleti folyamatok is történnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.