Hirdetés
. Hirdetés

Az IVSZ segít a startup cégeknek

|

Az IVSZ Start IT Up néven indított kezdeményezést, mellyel a feltörekvő kis- és középvállalkozásoknak adja át a tagvállalatok üzletfejlesztési tapasztalatait, a hazai és nemzetközi befektetői kapcsolatépítésben elért eredményeit. Az IVSZ a piacképes ötletekkel rendelkező vállalkozások vezetőinek Start IT Up University néven tart előadássorozatot.

Hirdetés

2010 végén indult el az IVSZ új kezdeményezése. A hazai informatikai, távközlési és elektronikai vállalatok legnagyobb érdekvédelmi szervezete azt vállalta, hogy - elsősorban az ict-szektorban tevékenykedő - kis- és középvállalkozások növekedéséhez nyújt segítséget. Az ict-szektor hagyományosan a gyors értékteremtés és globális fejlődés lehetőségét kínálja a vállalkozók számára, ennek köszönhetően a befektetők is kiemelt aktivitást mutatnak ezen a területen. Az IVSZ Start IT Up néven működő munkacsoportja olyan szakmai támogatást biztosít a kkv-knak, amely segíti vezetőiket a vállalkozásfejlesztésben, a hazai és nemzetközi piaci szereplőkkel történő együttműködésben, valamint a sikeres forrásbevonásban.

„Ma Magyarországon számos szervezet, fórum igyekszik összehozni a start up fázisban lévő vállalkozásokat és a befektetőket. Az IVSZ abban nyújt többet más kezdeményezéseknél, hogy tagvállalataink egyfajta mentorként adják át azt a tudást és tapasztalatot, amit például a vállalatépítés, a nemzetközi kapcsolatok vagy a befektetői kapcsolatrendszerek kiépítése terén elértek" - mondta el Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

Az IVSZ Start IT Up munkacsoportja első lépésként az IVSZ tagvállalatok üzletfejlesztési tapasztalatait szeretné továbbadni a piacképes ötlettel rendelkező vállalkozásoknak. IVSZ Start IT Up University néven hat előadásból álló programsorozat indult el április végén, ahova már működő vállalkozások vezetőit, alapítóit várják. Az előadások elsősorban azoknak kínálnak értékes tartalmat, akik a vállalati életciklus korai szakaszában lévő vállalkozást vezetnek, és a közeljövőben jelentős vállalati tranzakcióra - pl. forrásbevonás, új piacra lépés, összeolvadás vagy vállalatfelvásárlás - készülnek.
Az előadássorozat többek között a start up vállalkozások számára olyan fontos területeket ölel fel, mint a hozzáférés a finanszírozási forrásokhoz, a vállalkozások növekedési fázisában fellépő problémák kezelése, vagy a kiszállásra (exitre) történő felkészülés, a részvényesi érték maximalizálása.

Az előadásokat az IVSZ tagvállalatok szakértői tartják, akik törekszenek a közérthető és gyakorlatorientált előadásmódra. A résztvevőknek egy-egy terület alapos megismerése mellett lehetőségük lesz az adott témához kapcsolódó kérdéseik megvitatására is.

A kezdeményezés elsősorban az ict-szektor vállalatainak kíván közvetítő fórumot biztosítani, de nyitott más iparágak vállalataival és azok szakmai szervezeteivel történő kölcsönös együttműködésre.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.