Hirdetés
. Hirdetés

Az LG is rágyúr az elektromos autók gyártására

|

Persze nem önálló autó érkezik majd a dél-koreai cég műhelyéből, de új vegyesvállalatuk célja, hogy sok más gyártó járművében saját technológiáik dolgozzanak.

Hirdetés

Az LG Electronics és a Magna International Inc. bejelentették, hogy közös vállalkozást hoznak létre, amely elektromotorokat, invertereket, fedélzeti akkumulátorokat és - néhány autógyártó számára - ehhez kapcsolódó elektromosjármű-rendszereket gyárt majd. Az új cég, amely előzetesen a kissé bonyolultra sikerült LG Magna e-Powertrain nevet kapta, a Magna autóipari és elektromos erőátviteli rendszerek terén felhalmozott tudását az LG elektromotor- és inverteralkatrészek fejlesztésében szerzett tapasztalataival ötvözi.

Hirdetés

Az összeborulásról szóló közlemény szerint az elektromotorok, inverterek és elektromosjármű-rendszerek piacán jelentős növekedés várható az elkövetkező 10 évben, a közös vállalkozás pedig ezt a gyorsan növekvő globális piacot célozza majd.

Az LG az elektromosjármű-alkatrészek fejlesztésében elsősorban a Chevrolet Bolt és a Jaguar I-PACE modellek kapcsán szerzett tapasztalatot. Míg az LG az együttműködés keretében a Magna piacra lépését és az elektromos alkatrészek gyártását segíti, a szoftver- és rendszerintegrációval kapcsolatos ismereteket a Magna biztosítja. A közös vállalkozás lehetővé teszi, hogy az ügyfeleik akár egy teljes elektromos meghajtású rendszert adaptáljanak.

A Magna elnök-vezérigazgatója, Swamy Kotagiri szerint fő feladatuk az elektromos autókat gyártók támogatása, amelyet jóval hatékonyabban végezhetnek az LG-vel együtt, ráadásul a legjobb időpontban, mivel ezen a piacon folyamatos növekedés várható. A közlemény az LG járműalkatrész-üzletágának elnökét is idézi, aki szerint sokkal nagyobb az esély a sikeres piaci jelenlétre akkor, ha egy kifejezetten erre a területre specializálódó közös cég formájában dolgoznak, mintha külön-külön próbálkoznának.

A közös vállalkozás alá több mint 1000 alkalmazott tartozik majd az LG telephelyein az Egyesült Államokban, Dél-Koreában és Kínában. A tranzakció várhatóan 2021 júliusában zárul le olyan szükséges feltételek megvalósulása után, mint az LG részvényeseinek jóváhagyása és a hatósági engedélyek beszerzése.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.