Hirdetés
. Hirdetés

Az Nvidia újabb izraeli technológiai céget kebelez be

|

A vállalat nemrégiben jelentette be, hogy új tervező és mérnöki csoportot hoz létre.

Hirdetés

Az Nvidia 2020-ban 7 milliárd dollárért megvette az izraeli Mellanox Technologies céget, most pedig egy újabb akvizíciót jelentett be az országban. Ezúttal az Excelero vállalati adattárolási és blokk tárolási megoldásokat kínáló társaságot kebelezi be. Az akvizíció feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

Az Excelero mérnöki csapata csatlakozik az Nvidia növekvő izraeli tevékenységéhez, ahol a chipgyártó mintegy 2800 dolgozót foglalkoztat hét K+F központban, köztük Yokne'amban, a Mellanox székhelyén, Tel Avivban, Jeruzsálemben, Ra'ananában és Beersheba déli részén.

Hirdetés

Az Nvidia izraeli K+F tevékenysége az Egyesült Államokon kívül jelenleg Izraelben a legkiterjedtebb. A vállalat nemrégiben jelentette be, hogy új tervező és mérnöki csoportot hoz létre, amely a mesterséges intelligencia, a robotika, az autonóm járművek és az Nvidia új platformja, az Omniverse (a virtuális világ szimulációját lehetővé tevő) új generációs CPU-k fejlesztését fogja irányítani.

Az új CPU-csoport csatlakozik a jelenleg Izraelben működő számos csapathoz, amelyek a nagysebességű hálózati és HPC (nagy teljesítményű számítástechnikai) technológiákon, az Nvidia DPU (Data Processing Unit) fejlesztésén, az AI-kutatáson és egyéb tevékenységeken dolgoznak - írta a The Times of Israel.

Az Nvidia piaci kapitalizációja jelenleg 571 milliárd dollár a Nasdaqon. Ezzel a legértékesebb amerikai chipgyártó, hoszen a korábbi első Intel 196 milliárd dollárt ér. De az Nvidia a tajvani TSMC után globálisan is a második legértékesebb cég a chippiacon.

Az Excelero "tovább bővíti a blokktárolás támogatását az Nvidia vállalati szoftver stackjében, és egy új, szoftveresen definiált tárolási csapattal gazdagítja az Nvidia Israel kutatás-fejlesztési szakértelmét" - közölték a felek. Yaniv Romem, az Excelero társalapítója és vezérigazgatója hozzátette, hogy az Excelero csapata csatlakozik az Nvidiához, mivel a nagy teljesítményű számítástechnika és az AI iránti kereslet egyre nagyobb.

Dror Goldenberg, az Nvidia Izrael szoftverarchitektúráért felelős vezető alelnöke elmondta, az Excelero felvásárlását az indokolta, hogy a cégnek kiterjedt tapasztalata és mély műszaki szakérteleme van a gyorsított, szoftveresen definiált tárolás és hálózatépítés területén. A felvásárlás támogatja az Nvidia Israel erőfeszítéseit, hogy bővítsék a tevékenységi területeiket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.