Hirdetés
. Hirdetés

Az olcsó laptopokon vastagra kereste magát az Intel

|

A negyedik negyedévben 30 százalékkal nőtt a részleg forgalma. Az önvezető technológiával foglalkozó leányvállalat, a Mobileye is brillírozott, és a negyedévben 39 százalékos bevételnövekedést produkált.

Hirdetés

2020 a PC-k nagy éve volt, a COVID-járvány és a home office hihetetlenül megdobta az eladásokat, és ez megmutatkozott az Intel bevételein is. A cég bemutatta negyedik negyedéves eredényeit, és a PC-s üzletágban 33 százalékos, a laptopoknál 30 százalékos növekdésről számolt be. A PC-s termékeket gondozó Client Computing Group 10,9 milliárd forgalmat bonyolított. Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy a hordozható gépek átlagára 15 százalékkal csökkent, ami azt jelenti, hogy a felhasználók vitték ugyan az új laptopokat, de inkább az olcsó kategória fogyott.

Szintén kiemelkedően teljesített az önvezető technológiára szakosodott leágyvállalat, a Mobileye, amely 39 százalékos növekedést produkált. Az Intel teljes forgalma a negyedévben 20 milliárd dollár volt, a haszon 5,9 milliárd dollár, és bár ezek az értékek 1, illetve 15 százalékkal elmaradnak az egy évvel ezelőttitől, meghaladják az elemzői várakozásokat, úgyhogy a cég a körülményekhez képest elégedett lehet.

Az új verézigazgató, Pat Gelsinger, aki Bob Swant váltja a poszton, az eredmények bemutatása után a jövőről is ejtett néhány szót. Gelsinger biztos benne, hogy 2023-as termékeik többségét házon belül állítják elő. A 7 nanométeres lapkákkal kapcsolatban elmondta, hogy áttekintette a munkák állását, és egészséges előrehaladást lát a programban. Ezek a chipek jó ideje kemény diót jelentenek az Intelnek, legutóbb júliusban ütemezték át a határidejüket.

Végül a gyártás esetleges kiszervezéséről az új igazgató annyit mondott, hogy bár elsősorban saját üzemeikre kívánnak támaszkodni, bizonyos termékek és technológiák esetében használni fognak külső gyártókat is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.