Hirdetés
. Hirdetés

Az Omicron híre vérfürdőt okoz a kriptopiacon

|

Az Omicron nevű apró kriptopénz hirtelen felszökött - még úgy is, hogy az új Covid-19 variáns a Bitcoin árát és a kriptopiacokat is megtámadta.

Hirdetés

A világ első számú digitális eszköze, a bitcoin medvepiacra lépett, miután 20%-ot esett a 69 000 dollár körüli történelmi csúcsról, mivel az új Omicron koronavírusváltozattal kapcsolatos félelmek pánikba ejtették a globális befektetőket.

A bitcoin árfolyama 54 000 dollár alá esett, ami közel 8%-os napi esést jelent. Az 54 321 dollárra való csúszás október eleje óta a legalacsonyabb szintre vitte.

Hirdetés

Más kriptovaluták is csökkentek, a második legnagyobb értékű ether több mint 10%-kal 4.059 dollárra esett, az XPR pedig 9,9%-kal 95 cent alá csökkent. Más, például a dogecoin 8,3%-ot esett, míg a shiba inu közel 5%-ot.

A nagy esést a koronavírus egy új, erősen mutálódott változatának tulajdonítják. Az Omicron névre keresztelt új törzsről először szerdán számoltak be.

Az új variáns miatti növekvő aggodalmak azonnal szigorú utazási tilalmakat idéztek elő világszerte, Dél-Afrikából és több szomszédos államból érkező járatokat egyre több nemzet tiltotta meg.

A hír a kockázatosabb eszközök eladását is kiváltotta, a tőzsdék világszerte csökkenést regisztráltak a hét elején. Az amerikai kincstárjegyek hozamai meredeken lefelé mozdultak, míg a kötvényhozamok az árakkal ellentétesen mozogtak. Az európai részvények az elmúlt több mint egy év legrosszabb ülésszakát élték át, míg az amerikai részvényfuturesek meredeken estek.

Hasít a vírussal az aprócska kriptovaluta

Egy aprócska kriptopénz, amely véletlenül az omicron nevet kapta, árfolyama azonban hirtelen szárnyal, és mintegy 500%-ot emelkedett a napokban, mióta a világszervezet elnevezte az új Covid-19 változatot - írta a Forbes.

A buborékos kriptopénzpiac - ami azt jelentheti, hogy még a nagyobb és bevált érmék is rendszeresen hirtelen kétszámjegyű százalékos nyereséget és veszteséget könyvelnek el - gyakran látja, hogy apró kriptopénzek értéke robbanásszerűen emelkedik, hogy röviddel később összeomoljon.

Az omicron omic érme árfolyama az elmúlt napokban 50 dollár körüli értékről közel 400 dollárra emelkedett a CoinGecko kriptopénz árfolyam-követési rendszer által mért adatok szerint. Az emelkedés ellenére sem a CoinGecko, sem a Crypto.com bitcoin- és kriptotőzsde nem rendelkezik elegendő adattal az omicronról ahhoz, hogy piaci kapitalizációt adjon neki.

Az omicron az ethereum Arbitrum skálázási technológiájára épül és alig néhány hete indult.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.